Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan Türk Kızılayı'na ziyaret

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan Türk Kızılayı'na ziyaret
İSTANBUL (AA) - Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve beraberindeki...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez ve beraberindeki heyet, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ı ziyaret etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Türk Kızılayı'nın Altıntepe Tıp Merkezi'ndeki kabülde, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na daha önce yaptığı ziyaret sırasında bazı prensip kararları aldıklarını anımsattı.

Bu kararların karşılıklı yardımlaşmayı öngördüğünü ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı olarak biz İstanbul ve tüm Türkiye'deki amatör spor kulüplerine kendi imkanlarımız dahilinde destek verecektik. Onlar da kulüp idareci ve yöneticileriyle beraber düzenledikleri kan bağışı kampanyalarıyla bize destek vereceklerdi. Bu, sistematik olarak başlamadı ancak çeşitli bölgelerde başlatıldı. Muhtelif yerlerde başarılı kan bağışı kampanyaları düzenlendi. Ali Düşmez'in, TFF Yönetim Kurulu Üyesi olması nedeniyle bu iş birliğimizin TFF'ye de sirayet edeceğini ümit ediyoruz. Aynı zamanda Basketbol Federasyonu ile de böyle bir iş birliğimiz var. Hatta Basketbol Federasyonu liglerinden birisine 'Türk Kızılayı Ligi' isminin verilmesiyle ilgili de niyeti ortaya koyduk. Bunu bir basın toplantısıyla açıklamak kaldı. Futbol ve basketbolla gençlerin spor yaptıkları alanlarda Kızılay olarak hem görünürlüğümüzü artırmak, hem gençleri spora teşvik etmek, spor yapan gençlerle Kızılaycılık noktasında mesajlar vermek açısından bu tür çalışmaları önemsiyoruz".

Ali Düşmez de "Ben sosyal hayatta hep şunu düşünüyorum: Hangi derneğin, federasyonun başkanı olursanız olun, çok geniş açıyla ülke hizmetine bakmamız gerekir. Kızılay'ın tüm dünyayı kucaklayan bu yapısıyla, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nun Türkiye'yi kucaklayan bu yapısıyla bir iş birliği... Ülke yararına, insanlık yararına bir iş birliği öngördük. Biz konfederasyon olarak 81 ilde varız. 81 ilde eş zamanlı olarak kan bağışı kampanyası başlatmak istiyoruz" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.