Türkiye Birincisi Pema’dan

Türkiye Birincisi Pema’dan
2020 Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) 42 farklı ilden, 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2020 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları "meb.gov.tr" adresinden açıklandı.

Sınava 42 farklı ilden katılan 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 7,85'i 400-500 aralığında puan aldı. Kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduğunu gösterdi.

PEMA YİNE BİRİNCİ ÇIKARDI

PEMA Koleji Ortaokulu öğrencilerinden Furkan Cengiz, bütün soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak Türkiye 1.si oldu.  PEMA Eğitim Kurumlarının Yönetim Kurulu Üyesi Sami Koç bu başarıda emeği olan yönetim kuruluna, idarecilerine, öğretmenlerine ve kendilerine ilk günden itibaren güvenen tüm velilerine teşekkür etti. Sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diledi. Sami Koç, “PEMA Eğitim Kurumlarının yine Konya’mıza, vatanımıza, milletimize armağanları oldu. Bu gurur burada bizleri gözleri yaşararak izleyen annelerimizin babalarımızın yani velilerimizin, öğrencilerimizin yüzündeki şu anki mutluluğu görebilmek için tüm yıl onlarla sevinip onlarla üzülen mesleğini aşkla yapan öğretmenlerinin gururu. Bu gurur kurulduğu 2010 yılından bu yana her yıl Türkiye birincileri çıkaran PEMA’nın haklı gururu” dedi.

‘BURASI PEMA, BİZLER DE PEMA’LIYIZ!” DİYORUZ

Eğitimin ciddi bir iş olduğunu söyleyen Koç, “Biz bu çocukların sadece akademik başarılarıyla gururlanmıyoruz, bizi asıl gururlandıran PEMA öğrencisinin karakteridir.  Nereden geldiğini bilmesidir. Niye Türkiye’nin en güzel okullarına, üniversitelerine gitmesi gerektiğini bilmesidir. Bu topraklara olan sevgisidir, sadakatidir. Bizi gururlandıran işte PEMA öğrencisinin bu karakteridir. Aslında bir okula değer katan da budur, mezunlarının duruşudur, nerede olduğudur. Okulumuzun bu değerleri kazanmasında emeği geçen başta Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Cahit Koç’a, yönetim kurulunun diğer kıymetli üyelerine, idarecilerimize, öğretmenlerimize, bu ruhla çalışan tüm çalışanlarımıza ve bizlere ilk günden itibaren güvenen ve her zaman yanımızda olan tüm velilerimize teşekkür ederim. Ve en büyük teşekkür de okulumuza bu değeri katan karakterli Pema öğrencilerine olacaktır. Çok çalışıyoruz, işimizi aşkla yapıyoruz ve çıtayı her yıl daha da yukarılara çıkarmanın azmi içindeyiz. Her şey evlatlarımız ve geleceğimiz için.  Bu sonuçlar, ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu. (Mine Doruatlı)

pema-1.jpg

pema-3.jpg

pema-3-001.jpg

pema-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.