Türkiye-Fas ilişkileri

Türkiye-Fas ilişkileri
Fas Maliye ve Ekonomi Bakanlığı Bütçeden Sorumlu Bakan el-İdrisi ile Türkiye’nin Rabat’taki Büyükelçisi Öz, İstanbul ile Fas şehri arasında havayolu hattı açma konusunu değerlendirdi

FAS (AA) - Fas Maliye ve Ekonomi Bakanlığı Bütçeden Sorumlu Bakan İdris el-Ezemi el-İdrisi ve Türkiye’nin Rabat’taki Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, İstanbul ile Fas şehri arasında havayolu hattı açma konusunu değerlendirdi.

Fas’ın Fas kentinde bir araya gelen İdrisi ve Öz, tarihi şehirler olan İstanbul ve Fas arasındaki turizm hareketliliğine yetişmek amacıyla iki şehir arasında havayolu hattı açma konusunu ele aldı.

AA muhabirine açıklama yapan Öz, Fas ile Türkiye arasındaki ilişkilerinin üç asırlık geçmişine sahip olduğunu belirterek, söz konusu ilişkilerin ekonomik, turizm ve sosyal olarak desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Öz, Türkiye ile Fas’ın kültür şehri olan Fas arasındaki tarihi ilişkilerin, ülkenin adını Fas olarak konmasına neden olduğunu anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.