Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü

Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Kütükcü: - "Böyle bir dönemde yakalanan bu başarı, iş dünyası olarak bizleri son derece memnun etmekle beraber, gerçek potansiyelimizin bu rakamların çok daha üzerinde olduğunu biliyoruz"- KTO Başkanı Öztürk: - "2015’te yıllık yü

KONYA (AA) - TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye'nin geçen yıl yüzde 4 büyümesine ilişkin, "Böyle bir dönemde yakalanan bu başarı, iş dünyası olarak bizleri son derece memnun etmekle beraber, gerçek potansiyelimizin bu rakamların çok daha üzerinde olduğunu biliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kütükcü, geçen yılın büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yüzde 4 büyüme rakamıyla, G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen 4. ekonomi olduğunu belirtti.

Ekonomik büyümenin 2016 yılında da güçlü bir seyirle devam edebileceğini aktaran Kütükcü, şunları kaydetti:

"Küresel ekonomideki ve Avrupa'daki durgunluğun devam ettiği, Çin ekonomisinin yavaşladığı, Rusya, Brezilya gibi ekonomilerin daraldığı, yakın coğrafyamızda sıcak gelişmelerin yaşandığı, üst üste iki seçim geçirdiğimiz ve terörle mücadele ettiğimiz bir dönemde, Türkiye'nin yüzde 4 büyümesi son derece önemlidir. Böyle bir dönemde yakalanan bu başarı, iş dünyası olarak bizleri son derece memnun etmekle beraber, gerçek potansiyelimizin bu rakamların çok daha üzerinde olduğunu biliyoruz."

- "Dünya çapında bir başarıdır"

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk de büyüme rakamlarını, oranın beklenilenin üzerinde gerçekleşmesinden dolayı iş dünyası olarak olumlu değerlendirdiklerini bildirdi.

Türkiye'nin 2015'in ikinci yarısından itibaren, siyasi belirsizlikle birlikte terör olaylarını yoğun şekilde yaşadığına dikkati çeken Öztürk, "Bununla birlikte eş zamanlı olarak, ülkemiz uluslararası küresel piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmiştir. Tüm bunlara rağmen 2015’te yıllık yüzde 4 büyüme dünya çapında bir başarıdır. Hem sanayi üretimi hem de GSYH verileri ışığında değerlendirebiliriz ki Türkiye 2016'da büyümesini hızlandıracaktır." ifadelerini kullandı.

Öztürk, Türkiye'nin bu olumlu havayı iyi değerlendireceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Büyümeye en büyük katkıyı özel sektörümüz sağlamıştır. Ekonomiyle ilgili tüm veriler, yeniden yüksek oranda büyüme için tüm kesimlerin istekli olduğuna işarettir. Yeni bir ekonomik reform ortamı yakaladığımız bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz dönem, ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat sunmaktadır. Böylesine zorlu bir dönemde üreten, yatırım yapan, dünya pazarlarına açılan tüm tüccar ve sanayicilerimizi kutluyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.