Türkiye Helikopter Kazasındaki Şehitlerine Ağlıyor

Türkiye Helikopter Kazasındaki Şehitlerine Ağlıyor
Gün boyu kayıp denilen askeri helikopterin düştüğü açıklandı.

Türkiye helikopter kazasında şehit olan 4 şehidine ağlıyor.İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere hareketlenen askeri helikopter, bir süre yol aldıktan sonra radardan kaybolmuştu. Bu gelişme gün boyu medyada helikopter kayboldu şeklinde yer almıştı. Olayın bir facia olduğu ise arama kurtarma çalışmaları sonrasında anlaşıldı. Arama kurtarma çalışmaları helikopterin radardan kaybolduğu İzmit'in Kartepe ve Afyonkarihasar'ın İhsaniye ilçeleri sınırları içindeki dağlık kesimlerde yoğunlaştı.
 
HELİKOPTER DÜŞTÜ
 
İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan mürettabatı ile birlikte Konya'ya gitmek üzere hareketlenen ve  bir süre sonra radardan kaybolan askeri helikopterin Kartepe ilçesinin Karaardıçlı bölgesine düştüğü arama kurtarma çalışmaları sonrasında belirlendi. Acı haber tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. Helikopterde bulunan 4 mürettebatın cansız bedenlerine ulaşıldı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLADI

Bu gelişmenin ardından Genelkurmay Başkanlığı  bir açıklama yaptı.  Kartepe Karaardıçlı mevkiinde düşen askeri helikopterde bulunan 4 mürettebatın şehit olduğunu en resmi makamdan ilan edildi. 

Türkiye acı haberi Genel Kurmay Başkanlığı'nın yaptığı şu açıklamayla öğrendi:

"13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında Konya'da yapılması planlanan bir eğitim faaliyetine katılmak üzere, 12 Ekim 2014 günü saat 12.18'de, Deniz Kuvvetleri Deniz Hava Komutanlığına (Kocaeli) ait bir adet S-70B Sikorsky tipi helikopter, içerisinde dört kişilik mürettebatı olduğu halde Cengiz Topel Askeri Havaalanından (Kocaeli) havalanmış; ancak saat 12.25'te telsiz irtibatı kesilen helikopterin havadan ve karadan yapılan aramalar sonucunda Kartepe/Balaban Köyü bölgesinde kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir.
Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz AKDENİZ ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı CEYHAN ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet KARAKAŞOĞLU ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak ÖĞÜT şehit olmuşlardır.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Yüce Milletimize, şehitlerimizin ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına baş sağlığı dileriz.
Kazanın nedeni Kaza Kırım Heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.