Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kuruluyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kuruluyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:- "Vatandaşlarımızın ilaca erişimi konusunda dünden bugüne hangi noktalara geldiğimizi de takdirlerinize sunuyorum. İlaca erişimde ne sıkıntılar vardı? Hükümetimiz döneminde bunlar ortadan kaldırıldı"

TBMM (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Vatandaşlarımızın ilaca erişimi konusunda dünden bugüne hangi noktalara geldiğimizi de takdirlerinize sunuyorum. İlaca erişimde ne sıkıntılar vardı? Hükümetimiz döneminde bunlar ortadan kaldırıldı." dedi.

Çelik, TBMM Genel Kurulunda, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerin sorularını yanıtladı.

Faruk Çelik, ilaç temin protokolüne ilişkin soru üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliğinin çalışmalarının uzun bir süre devam ettiğini bildiğini belirterek, "24 binin üzerindeki eczacımızın çok önemli hizmetler sunduğunun bilinciyle Sosyal Güvenlik Kurumu hep eczacılarımıza sahip çıkmıştır. Bugün de bu değerlendirme neticesinde bir uzlaşıyla sonuçlanacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü bir anlamda kamu hizmetidir. Son derece önemli bir hizmettir. Vatandaşlarımızın ilaca erişimi konusunda dünden bugüne hangi noktalara geldiğimizi de takdirlerinize sunuyorum. İlaca erişimde ne sıkıntılar vardı? Hükümetimiz döneminde bunlar ortadan kaldırıldı. Şimdi 'eczacılarla bir sorun yaşanmasın' deniliyor. Dün yaşanmadı bugün de uzlaşıyla çözüleceğini söylemek istiyorum" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye İnsan Hakları Eşitlik Kurumu diye bir kurumun yeniden dizayn edildiğini vurgulayan Çelik, kurumun üyelerinin nasıl seçileceği konusunun abartılmasını doğru bulmadığını söyledi. Çelik, "Bu iletişim çağında neyin gizli kalması mümkün? Kurumun burada keyfi davranması söz konusu değildir. Yasalar günübirlik hükümetler için çıkmıyor. Çıkan yasalar kalıcı yasalardır. Yasalar kalacak, insanlar değişecek" diye konuştu.

Çelik, Türkiye'de 8,5 milyon hektar sulanabilir arazinin bulunduğunu belirterek, 6,1 milyon hektarının sulamaya açılmış durumda olduğunu ama şu anda 3,1 milyon hektar arazinin izlenebildiğini kaydetti. Çelik, sulanabilir arazinin artması noktasında bakanlıkların yoğun bir çalışmasının olduğunu söyledi.

Tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, maddelerine geçilmesi kabul edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.