Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi’nde seçim heyecanı yaşandı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi’nde seçim heyecanı yaşandı
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde Recep Kaplan şube başkanı seçildi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimde Recep Kaplan şube başkanı seçildi.

Türkiye sağlık İşçileri Sendikası Konya Şubesi Olağan Genel Kurulu Novotel’de gerçekleşti. Genel Kurulda yapılan seçimde delegelerin oylarıyla Recep Kaplan şube başkanı seçilirken, şube sekreterliğine Kudret Ateş, şube başkan yardımcılığına Mustafa Şahin ve Yücel Uçar, şube mali sekreterliğine ise Ahmet Koruk seçildi.

Şube Olağan Genel Kurulu’na Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan TOY, Genel Merkez Yöneticileri, TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı sendikaların yöneticileri, sendika üyeleri ve misafirler katıldı.

Genel Kurulda Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş kolunda çalışan işçilerin sorunlarına değinen Kaplan, Sağlıkta şiddetin önlenmesi için yeterli ve somut adımların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Savaşlarda bile dokunulmazlığı olan sağlık çalışanlarına şiddetin bahanesi olmaz diyen Kaplan, “Şiddeti artıran faktörlerden biri de personel yetersizliğidir, doktor yetersizliği nedeniyle vatandaşlarımız aylar sonrasına randevu alıyor, personel yetersizliği nedeniyle üç kişinin yapması gereken işi bugün bir kişi yapıyor. Her geçen gün sağlık çalışanlarının omuzundaki yük daha da artıyor. Pandemi başladığından bu yana iki buçuk yıldır toplam bir hafta izin kullanmayan sağlık çalışanları var. Bu soruna çözüm bulmadan hastanelerin girişine X-Ray cihazları koymak sağlıkta şiddeti azaltmada yeterli olmaz” dedi.

Kamuda çalışan taşeron işçilerin bir an önce kadroya alınarak mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyleyen Kaplan, kanundaki eşitlik ilkesine aykırı olan zorunlu emekliliğin kaldırılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.