Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ankara'daki terör...

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Kendirli, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara’da yaşanan menfur terör saldırısını şiddetle lanetlediğini belirtti.

Kızılay semtinde, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen saldırı dolayısıyla acılarının büyük olduğunu vurgulayan Kendirli, geçmişte pek çok badireyi atlatmış olan Türk devletinin ve milletinin böylesi saldırılar karşısında infiale kapılmayacağını, basiret ve metanetini kaybetmeyeceğini anlattı.

Kendirli, şunları kaydetti:

"Milletimizi bölmek, devletimiz ile halkımızı karşı karşıya getirmek isteyen malum düşmanlarımızın bu tür aşağılık yollara tevessül etmeleri acziyet göstergesidir. Bu tür eylemlerle devlet kurumlarımızın öz güvenini, düzenini, birlik ve bütünlüğünü sarsmaya çabalamaktadırlar, ancak başarılı olamayacaklardır. Bu menfur saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Selahattin Ekicioğlu ise mesajında, Ankara’da meydana gelen terör saldırısıyla ülkenin bir kez daha sarsıldığını belirtti.

5 ay içerisinde Ankara’nın kalbine yapılan üçüncü terör saldırısı sonucu 37 vatandaşın hayatını kaybettiğini vurgulayan Ekicioğlu, "Yaşanan acıyı tarif etmek mümkün değildir. Saldırıda hayatını kaybeden gençlerimizden geriye kalan hayat dolu fotoğraflar yüreğimizi dağlıyor. Ülke olarak çok sancılı bir dönemden geçiyoruz. Toplumsal birliğimizin ve beraberliğimizin haince hedef alındığı bu dönemlerde toplum olarak bize düşen görev, bu hain teröre karşı topyekün bir karşı duruş sergilemek, kararlı ve inançlı bir şekilde, sağduyuyu asla yitirmemek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaosun, kargaşanın hakim olduğu bir ülke görüntüsünden bir an evvel çıkılması gerektiğini de belirten Ekicioğlu, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.