Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Trabzon, Giresun, Rize ve Ordu'da, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı kınandı

TRABZON (AA) - Trabzon, Giresun Rize ve Ordu'da, Ankara'da meydana gelen terör saldırısına yönelik tepkiler sürüyor.

Trabzon Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanarak terör olayları ve Ankara'daki patlamayı protesto eden "Emek ve Demokrasi Güçleri" adına basın açıklaması yapan Muhammet İkinci, dün Ankara'daki terör saldırısında 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 125 kişinin de yaralandığını söyledi.

İkinci, "Bu insanlık dışı katliamı şiddetle kınıyor, yaşamını yitiren insanlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, başta aile ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

İkinci, terör saldırılarının son bulmasını isteyerek, "Artık yeter. Daha fazla acıya, gözyaşına, ölümlere tahammülümüz yok. Şimdi halk olarak yaşanan insanlık dışı vahşet ve katliamlar karşısında ayağa kalkma zamanıdır. Unutulmamalıdır ki ülkemizi acıya boğan bu karanlık odakların amacı hepimizi korkuya boğup sindirmek ve teslim almaktır. Korkmuyor, teslim olmuyor ve sinmiyoruz. Burası bizim ülkemiz" ifadesini kullandı.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı. Eylem sebebiyle polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yayımladığı mesajda, Ankara'daki saldırıya tepki göstererek, "Bu katillerin ve tüm işbirlikçilerinin devletimizce en ağır şekilde cezalandırılacağına inancım tamdır" ifadesini kullandı.

Şer odaklarınca tertip edilen bu menfur saldırının, Türkiye'nin huzurunu ve birliğini hedef aldığını belirten Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bu saldırı mazlum milletlerin hamisi olan bütün Türkiye'ye yapılmıştır. Mazlum insanların katledilmesini nefretle telin ediyoruz. Acımız büyüktür. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimizin birlik ve huzuru için terörle yürüttüğü mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdürecek ve ülkemizi hedef alan hain odakları en ağır şekilde cezalandıracaktır."

Gümrükçüoğlu, milletin sağduyulu tutumuyla terörün tüm karanlık planlarını bozacağını ifade etti.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Turgut Özdemir ise mesajında, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak, terörün bir insanlık suçu olduğuna dikkati çekti.

Söz konusu saldırıda çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirmesi ve yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Özdemir, teröristlerin ve arkasındaki karanlık güçlerin haince saldırılarının hedefine ulaşamayacağını vurguladı.

Özdemir, kanla ve kaosla beslenen teröristlerin gerçek yüzlerinin Ankara'daki saldırıyla bir kez daha bütün çirkinliğiyle ortaya çıktığını ancak Türkiye'nin bu zor günleri dayanışmayla aşacağını kaydederek, olayda ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaralılara da şifa diledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, mesajında, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına sabır dileyerek, "Masum insanlarımızı teröre kurban verdik. Türk milletinin başı sağ olsun. Bütün dünyanın gözleri önünde bir kez daha terör katliamı Ankara'da yaşandı. Bu katliamlar Türkiye'de amacına hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Sadece Türkiye değil, bütün dünya terör karşısında daha güçlü işbirliği ve birliktelik sağlamalıdır" ifadesini kullandı.
- Giresun

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadığını ifade etti.

Ankara'daki son saldırının, öncekiler gibi sadece bir terör eylemi gibi görülmemesi gerektiğini, Türkiye'nin milli birliğine, bütünlüğüne, demokrasi ve Cumhuriyete yönelik bir savaş ilanı olduğunu kaydeden Bektaşoğlu, "Bu ülkenin yurttaşları olan bizlere düşen görev ise birlik ve beraberliğimizi bozmadan teröre karşı milli bir duruş sergilemektir. Bu vesileyle 34 kişinin hayatını kaybettiği, 125 kişinin yaralandığı terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyor, yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Memur Sen Giresun İl Temsilcisi Sami Şimşek de yaptığı yazılı açıklamada, Türk halkını birlik olmaya davet ederek, şunları kaydetti:

"Bu tür eylemlerle bizleri yıldıracaklarını zanneden şer güçler şunu çok iyi bilsinler ki bundan önceki hain eylemler nasıl bizi yıldıramamışsa teröre karşı milletçe tek ses, tek nefes olmuşsak, bu bombalı patlamada da bizleri yıldıramayacaklar, asla hain emellerine kavuşamayacaklar. Büyük Türkiye yolunda milletimiz asla bu oyunun bir parçası olmayacak, birlik ve beraberliğimiz ilelebet devam edecektir. Milletimize bu bedeli ödettirmeye hiçbir kimsenin veya kuruluşun hakkı yoktur. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün kardeşlik günüdür. Gün teröre karşı topyekun mücadele etme günüdür."

- Rize

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan terör saldırısını lanetlediklerini belirtti.

Tarifsiz bir üzüntünün içinde olduklarını vurgulayan Dabak, şunları kaydetti:

"Milletimizin canı bir kez daha yanmıştır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, hepimizin kardeşleri, arkadaşları, evlatlarıdır. Acımız büyük. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği hedef alan bu alçak saldırganlar amaçlarına ulaşamayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Vatandaşlarımız paniğe kapılmamalı ve tedbirli davranmalı. Hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

- Ordu

Ordu Barosundan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Kızılay'da dün meydana gelen haince ve hunharca bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilendi.

Türkiye'deki barış ve huzur ortamını bozmak isteyen bu tarz saldırıların şiddetle kınandığı belirtilerek, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen ve her bir vatandaşımızı derinden etkileyen bu saldırıların faillerinin, sebep olan kişilerin ve yasa dışı örgütlerin bir an önce adalet önünde hesap vermesini arzu ediyoruz. Milletimiz her zaman olduğu gibi yine kenetlenerek bu acılı günlerimizde birlik içinde durmaya ve kederli günlerin artık sona ermesi için ülkemizin geleceği ve istikrarı için üzerine düşen görevleri yapmaya devam edecektir. Ülkemizin, bütünlük ve güvenliği için kahramanca ve özveriyle terör örgütleriyle mücadele eden polis ve askerlerimizin, ülkemize duydukları sevgi ve aşkla görevlerini yapmaya devam edeceklerini, bu noktada Ordu Barosu olarak bizlerin de her zaman onların destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.