Türkiye teröre karşı tek vücut

Türkiye teröre karşı tek vücut
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Devletimizi ve milletimizi terörle ve kirli oyunlarla yıldırmaya çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaklardır"- "Bu haince saldırıyla masum vatandaşlarımızı hedef alanlar kısa sürede deşifre edilerek, adalet önünde he

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Devletimizi ve milletimizi terörle ve kirli oyunlarla yıldırmaya çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaklardır. Bu haince saldırıyla masum vatandaşlarımızı hedef alanlar kısa sürede deşifre edilerek, adalet önünde hesap vereceklerdir" ifadesini kullandı.
Tüfenkci, yaptığı açıklamada, dün Kızılay'da gerçekleştirilen ve sivil vatandaşları hedef alan insanlık dışı, alçak saldırıyı lanetle kınadığını belirtti.
Terör faaliyetleri ile devleti geriye götürmeye çalışanların amaçlarına ulaşamayacağını vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:
"Devletimiz, bu saldırıların üstesinden gelecek iradeye ve güce sahiptir. Milletimizin, bu tür saldırılar karşısında sağduyuda birleşerek, kararlı bir duruş sergileyeceğine olan inancım tamdır. Milletimiz birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan hainlere fırsat vermeyecek, birbirine her zamankinden daha fazla kenetlenecektir.
Türkiye, demokrasisini, huzur ve güvenini hedef alan harici ve dahili saldırılar karşısında metanetini bozmayacak, aklıselim ve itidalle demokrasisini, hukuk devletini güçlendirerek bu saldırılara en büyük cevabı verecektir."
- "Adalet önünde hesap verecekler"
Söz konusu saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasındaki güçlerle devletin haklı mücadelesini sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğine işaret eden Tüfenkci, "Devletimizi ve milletimizi terörle ve kirli oyunlarla yıldırmaya çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaklardır. Bu haince saldırıyla masum vatandaşlarımızı hedef alanlar kısa sürede deşifre edilerek, adalet önünde hesap vereceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.
Tüfenkci, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.