Türkiye Yüzme Federasyonuna Sportive Desteği

Türkiye Yüzme Federasyonuna Sportive Desteği
- Federasyon ile Sportive markası arasındaki sponsorluk anlaşması uzatıldı


İSTANBUL (AA) - Türkiye Yüzme Federasyonu, Sportive markası ile sponsorluk anlaşmasını 3 yıl daha uzattı.

Düzenlenen basın toplantısına Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Başkanı Erkan Yalçın, Sportive Genel Müdürü Zeynep Selgur, milli yüzücüler Selen Özbilen, Berkay Öğretir, Aleyna Özkan ve Alpkan Örnek katıldı.

Basın toplantısında bir konuşma yapan TYF Başkanı Erkan Yalçın, yüzmenin sponsor desteğiyle daha da geliştiğini belirterek, "Ülke gelişince yüzme de gelişiyor. Bunun için neler yapabiliriz diye projeler üretiyoruz. Yüzmeyi geliştireceğiz, yüzme kültürü inşaa edeceğiz diyerek yola çıktık. Sportive bizden hiçbir zaman güvenini esirgemedi. Her daim bizimle yolda oldular. 'Biz size inanıyoruz, ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız' dediler. Emekleri için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Son zamanlarda havuzda elde edilen başarıların yüzmede yaşanan gelişmeye işaret ettiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Altyapımızda 220 sporcunun olduğu günden 1200 sporcuyla finalleri yaptığımız bir döneme geldik. Bu gelişimin en büyük göstergesi. Yüzme çok zor bir spor. Yüzme ile ilgili kesin sonuç söylemek mümkün değil. Olimpiyatlara kısa zaman kala Berkay Öğretir bayrağımızı göndere çekmek için büyük mücadele veriyor. Olimpiyat A kotası hakkını aldı. Avrupa'da gençler kategorisinde ilk defa madalya ile ülkemize geldiler. Yüzme gelişiyor. Bu çalışmalarının karşılığını milletimize yakışır şekilde alacağımıza inanıyorum. Bu sesler Türkiye'nin ayak sesleridir. Kendi sporcularımıza ve antrenörlerimize gereken kıymeti verince başarı kaçınılmazdır."


- Selgur: "Federasyonun yaptığı işleri başarılı buluyoruz"


TYF'nin yaptıkları işleri başarılı buldukları için sponsorluk desteğine devam etme kararı aldıklarını dile getiren Sportive Genel Müdürü Zeynep Selgur, "3 yıldır yüzme federasyonu ve milli takımın ana sponsoruyuz. Bugün 3 yıl daha anlaşmayı uzatacağız. Sportive olarak yüzde yüz yerli bir sermayeyiz. Spor endüstrisinin en büyük şirketlerinden biriyiz. Federasyona güveniyoruz ve yaptıkları işleri başarılı bulduğumuz için anlaşmamızı uzatıyoruz. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi o ülkede yapılan sporla bire bir ilişkilidir. Türkiye'de kitle sporların dışında amatör sporlarda yapılacak çok işler var. Türkiye'de futbol ve basketbolun en büyük tedarikçilerinden biriyiz ama yüzmeye de çok inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Selgur, milli takım için özel ürünler tasarlandığını da belirtti.

Milli yüzücüler ise Sportive'in distribütörlüğünü yaptığı yüzme markası Arena'nın ekipmanlarının kendilerine yarışlar esnasında önemli avantajlar sağladığını ve performanslarını etkilediğini söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.