Türkiye yüzyılına son 10 gün

Türkiye yüzyılına son 10 gün
28 Mayıs’a kadarki sürecin yol haritasını açıklayan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Cumhur İttifakı’nın büyük zaferi 28 Mayıs’ta taçlanacak. 10 gün sonra Cumhurbaşkanımız’ın önderliğinde Türkiye yüzyılı başlayacak" dedi.

14 Mayıs seçiminin sonuçlarını değerlendirerek 28 Mayıs’a kadarki sürecin yol haritasını açıklayan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Cumhur İttifakı’nın büyük zaferi 28 Mayıs’ta taçlanacak. 10 gün sonra Cumhurbaşkanımız’ın önderliğinde Türkiye yüzyılı başlayacak” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve merkez ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla parti il binasında düzenlediği basın toplantısında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin süreci değerlendirerek 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yol haritalarını açıkladı. Toplantıya katılan Konya milletvekilleri de yeni dönemin seyrine ilişkin ipuçları verdi.

HAYALLERİ SUYA DÜŞÜNCE ÇİRKEFLEŞTİLER

14 Mayıs tarihine yapılan seçimle birlikte Meclis’in de şekillendiğine işaret eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yoğun ve tempolu bir süreci geride bırakıp yeniden yoğun, gayret dolu bir dönemece daha girdiklerine işaret etti. Bu süreçte emek harcayan tüm teşkilat mensuplarına, milletvekili adaylarına, gönüllülere, Konya medyasına ve emniyet teşkilatına teşekkür eden Başkan Hasan Angı, “Konya açısından baktığımızda Cumhur İttifakı olarak oy sayısında bir önceki seçime göre bir düşüş olmamakla birlikte, milletvekili sayımız değişkenlik gösterdi. Bu dönem Yeniden Refah Partisi de Konya’dan bir milletvekili çıkardı. Milletvekillerimiz Cuma günü mazbatalarını alacak, yeminler edildikten sonra da Meclis’te yeni dönem başlamış olacak” dedi.

hasan-angi-ugur-ibrahim-altay-tahir-akyurek.jpg

Muhalefet kanadının Meclis çoğunluğunu da Cumhurbaşkanlığını da kazanacaklarına yönelik iddialarının milletin iradesi neticesinde boşa çıktığına dikkat çeken Başkan Hasan Angı, “Hayalleri suya düşenler, sandıktan bekledikleri sonucu alamayanlar, bir önceki seçimde nasıl ki millete ‘bidon kafalılar’ diyerek hakaret etmişlerse, bugün de benzer bir yaklaşım sergilediler. Özellikle depremzede vatandaşlarımızın oy kullandığı deprem bölgesindeki seçmenlere yöneltilen ağır ithamların karşılığında verilebilecek en güzel cevabı da yine depremzede kardeşlerimiz verdi. Yarım litre su verip bunun karşılığında oy bekleyenlerin hesabına depremzede vatandaşlarımız suyun bedelini ödeyip susturmasını bildi” dedi.

ÖNEMLİ OLAN İÇ MUHASEBE YAPABİLMEK

Seçimin hemen ardından AK Parti olarak ülke genelinde sonuçları değerlendirdiklerini, Konya olarak da tüm parti kurmayları ile birlikte seçim sonuçlarına ilişkin bir analiz ortaya koyduklarını dile getiren AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Önemli olan kendi iç muhasebenizi doğru bir şekilde yapıp, en doğru sonuca ulaşabilmek. Benim muhalefete de tavsiyem kendi muhasebelerini yapıp milletin karşısına öyle çıkmaları yönünde. Yoksa bu millet onları daha çok rezil edecektir” diye konuştu.

hasan-angi.jpg

VATANDAŞIN HER TALEBİ GENEL MERKEZE İLETİLDİ

14 Mayıs seçimleri öncesinde yaptıkları saha çalışmalarında her bir vatandaşı tek tek dinlemeye çalıştıklarını, oylarını isterken taleplerini de karşılamaya yönelik bir yaklaşım sergilediklerini dile getiren Angı, “Genel başlıklar altında değerlendirecek olursak vatandaşımız dünya genelinde hüküm süren ekonomik krizin nispeten Türkiye’ye ve şehrimize olan etkilerinden rahatsız. Bunun farkında ve bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da ekonomideki kaygıları giderecek güveni veriyor. Geleceğe dair planları paylaşıyor.

genel.jpg

En çok dillendirilen hususlardan biri de Suriyeliler konusuydu. Suriyelilerin kendi ülkelerine geri dönüş süreci çoktan başladı. Kendi memleketlerine dönenler var. Ama şu da bir gerçek ki olaya sadece insani açıdan baktığımız zaman kimseye gidin diyemeyiz. Aynı şekilde Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan çok sayıda Ukraynalı da ülkemize sığındı. Savaş ortamından gelenler için hiçbir vicdan gidin diyemez” ifadelerini kullandı.

İDEALİMİZ BELLİ, HEDEFİMİZ BELLİ

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için vatandaşa giderken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda ve tüm insanları kucaklayacak bir anlayışla hareket ettiklerini kaydeden Angı, “AK Parti olarak vatandaşa, Türkiye Yüzyılı ideali için gidiyor, bu ideali anlatıyor. Koltuk kapmak için değil. İnşallah, 28 Mayıs tarihinde bu ideal ve hedefimiz doğrultusunda Cumhurbaşkanımız ezici bir üstünlükle yeniden seçilecek ve Türkiye ilerleyişine devam edecek” diye konuştu. Angı ayrıca, Konya’yı yeni dönemde Meclis’te temsil edecek 15 milletvekilinin tamamını tebrik ettiğini dile getirdi.

ALTAY: KONYA OLARAK HEDEFİMİZ REKOR KIRMAK

Son iki gündür şehit haberlerinin gelmeye başladığını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise sözlerine tüm şehitlere rahmet dileyerek başladı. Konya’nın hayallerini gerçekleştirmek için omuz omuza verip birlikte çalıştıklarını dile getiren Başkan Altay, yeni dönemin yol haritasının da Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte belirleneceğini bildirdi. Seçimin henüz tamamlanmadığını kaydeden Başkan Altay, “28 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçime katılım çok önemli. Türkiye, 14 Mayıs tarihinde rekor bir katılımla sandığa gitti. 28 Mayıs tarihinde yeni bir rekora daha imza atılmasını bekliyoruz. Konya açısından da beklentimiz ve arzumuz, Sayın Cumhurbaşkanımıza rekor seviyede ve Türkiye genelindeki en yüksek oyla destek verilmesi yönündedir” ifadelerini kullandı.

ugur-ibrahim-altay.jpg

AKYÜREK: KONYA İÇİN YENİ VİZYON PROJELERİMİZ VAR

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tekrar edileceğini ancak milletvekilliği seçimlerinin tamamlanması ile birlikte en kısa sürede Meclis çalışmalarının başlayacağını dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek ise, yeni dönemde yeni bir bakış açısıyla Konya’yı geleceğe taşımayı arzu ettiklerini söyledi. Bir dünya şehri hüviyeti kazanan Konya’nın yeni projeksiyon ile dünyada daha iyi bir yapıya kavuşması için odaklandıklarını kaydeden Tahir Akyürek, “Yeni vizyon projelerle Konya’yı olduğundan daha ileriye taşımak için el birliğiyle gayret göstereceğiz. Ben, Konya’yı temsil edecek olan tamamıyla birlikte Konya’nın menfaatleri için çalışacağımızı umuyor ve sürecin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

tahir-akyurek.jpg

ERDEM: AK PARTİ HALKIN PARTİSİ OLDUĞU İÇİN BAŞARILI

21 yıldır iktidarda olan bir siyasi parti olan AK Parti’nin geride kalan zaman diliminde ekonomik krizler, darbe girişimleri, pandemi, savaşlar ve enerji fiyatlarının artması gibi etkenleri vatandaşa asgari seviyede yansıtmak için çalıştığını kaydeden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de, bu başarıdaki sırrın AK Parti’nin halkın partisi olması olduğunu söyledi. Saha çalışmaları sırasında Konya’nın desteğinin yüzde 70 civarında olacağını gördüklerini dile getiren Orhan Erdem, “AK Parti hiçbir zaman halkı aldatmadı. Bu da vatandaşın karşısına çıktığımızda bize olumlu yansıdı. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki duruma ilişkin de şunu söyleyebilirim. Bazen bir adım geri çekilmek daha büyük adımları beraberinde getirir. Dünyaya demokrasi dersi veren milletimiz, bu seçimde de üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

orhan-erdem.jpg

GÖKA: ‘TAYYİP ERDOĞAN NASIL YENİLMEZ’ DİYE SORUYORLAR

Bugüne kadar yapılan çalışmaların halk nezdinde karşılık bulduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka ise, seçimden önce kara propaganda üreten yabancı basının seçim sonuçlarının ardından, ‘Tayyip Erdoğan nasıl olur da yenilmez?’ diye tartışmaya girdiğine dikkat çekti. “Tabi ilk turda Cumhurbaşkanlığı seçimi de tamamlansın istemiştik” diyen Göka, “İkinci turda alacağımız sonuçla AK Parti’nin zaferini milletimizle birlikte taçlandıracağız” diye konuştu.

meryem-buyuka.jpg

ÖZBOYACI: MİLLETİN ÇELİK İRADESİNETOSLADILAR

14 Mayıs seçimlerinde gerçek bir demokrasi şöleni yaşandığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise, “Her partinin kendi kaderi açısından çok kritik bir seçimdi. Milletin iradesi tecelli etti. Bizim sahada gördüklerimiz ile aldığımız sonuç denkti. Ama sosyal medyadaki yapay hava, üretilen algı politikaları, milletimizin çelik iradesine toslamış oldu. Umarım muhalefet de seçimi kazanmanın yolunun algı çalışması yapmak, yalan söylemek değil, milletin gönlüne girmek olduğunu anlamıştır. İkinci turda adayımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden seçmek için elimizden gelen gayreti hep birlikte göstereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

selman-ozboyaci.jpg

AĞRALI: SANDIĞA GİTMEK VE İRADEYE SAHİP ÇIKMAK LAZIM

28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmene yeniden sandık başına gitmesi tavsiyesinde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da, “Bu seçimden herkesin çıkaracağı sonuçlar var. Sonuçla birlikte dersler var. Henüz seçim tamamen bitmiş değil. Seçimin milletimizin hayrına sonuçlanması için ben tüm seçmenleri yeniden sandığa gitmeye ve iradesine sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

abdullah-agrali.jpg

SELVİ: MİLLETİN BASİRETİ ÜLKEMİZİN TEMİNATIDIR

Konya’dan Meclis’e giden yeni isimlerden AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi de tüm Konya halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Milletin basireti bu ülkenin en önemli teminatıdır. 28 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlerin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye yüzyılını inşa etmek istiyoruz. Bunun büyük heyecanını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

latif-selvi.jpg

BAYKAN: MİLLET BENİ TANI DİYOR, ONLAR SOSYAL MEDYAYA BAKIYOR

Seçimin ardından umduğunu bulamayan muhalefetin yine ve yeniden milleti suçladığını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da, “Aslında millet, her seçimde aynı şeyi söylüyor. Beni tanı, beni bil diyor. Onlar ise sosyal medyada gezerek milletin tanıyabileceklerini sanıyorlar. Şimdi 28 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanlığı için yeniden sandığa gideceğiz. Bu maçın geri dönme ihtimali yoktur. Bir tarafta siyaset ustası Erdoğan, diğer tarafta masaları yumruklayan bir Kılıçdaroğlu var. Sosyal medya milleti değil, gerçek millet sandıkta oy kullanacak. Milletimiz gereken cevabı verecek” dedi.

mehmet-baykan.jpg

ÖZER: TÜRKİYE YÜZYILINA 10 GÜN KALDI

Şehit haberlerinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek sözlerine başlayan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise, “Milletimizden aldığımız güçle son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi. Özer, “Türkiye yüzyılına başlamak için 10 gün kaldı. Biz de bu süreci hayırla nihayete erdirmek için çaba harcıyoruz. İnşallah 28 Mayıs’taki seçimler Türkiye Yüzyılı’nın başlangıç gününe işaret etmiş olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

mustafa-hakan-ozer.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.