Türkiye Yüzyılı’nın yıldızı Konya olacak

Türkiye Yüzyılı’nın yıldızı Konya olacak
AK Parti Konya Milletvekili Hakan Özer, seçim sürecini ve güncel gelişmeleri değerlendirdi. Özer, “Türkiye Yüzyıl’ının parlayan yıldızı Konya olacak” dedi.

AK Parti Milletvekili Hakan Özer Pusula Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. İlk olarak seçim sürecini değerlendiren Özer 2023 genel seçimlerinin zor şartlar altında gerçekleştiğine dikkat çekti. Özer, “14 Mayıs 2023 genel seçimleri aslında sadece Türkiye için değil dünya genelinde 2023 yılının en önemli olayları arasında gösteriliyordu. Nitekim dünyanın en önde gelen yayın organları da bunu senenin başında ifade etmişlerdi. Dolayısıyla seçim tarihi yaklaştıkça iç siyasette hareketlenmeye başladı ve siyasi partiler süreç içerisinde önce adaylarını belirlediler daha sonra da seçim sürecine başladılar. Türkiye seçimlere zor şartlar altında girdi çünkü 6 Şubat‘ta yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve Türkiye’de 11 ilimizi 13.5 milyon insanımızı etkileyen bir depremi yaşadık. Hükümet olarak birinci önceliğiniz bu bölgedeki insanlarımızın yaralarını sarmak oldu. Bununla birlikte de seçim çalışmalarımızı yavaş yavaş olgunlaştırmaya başladık. Ben bu seçimleri sadece Türkiye içerisinde bir seçim olarak değerlendirmiyorum çünkü hem Türkiye’de hem de Dünyada kamuoyunu etkileyen yorumların yapıldığı, Dünya’nın odaklandığı bir seçimdi. Dünyadaki pek çok devlet adamı, siyasiler hatta sermaye grupları dahi ilgili yorumlar, yönlendirmeler yapmaya çalıştılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Ak Parti’nin devam etmemesi noktasında adeta içeride, dışarıda bir güç ve söylem birliğine karşı Cumhur İttifakı olarak, Ak Parti ailesi olarak bir mücadele verdik” dedi.

“BÜTÜN KADEMELERİMİZLE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK”

AK Parti’nin her zaman olduğu gibi millet odaklı çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Özer, “22 yıldır olduğu gibi samimi bir şekilde halis niyetimizle insanlarımıza yapmak istediklerimizi, niyetimizi elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık. Çok yoğun bir dönem yaşadık. Ak Parti olarak şehrimizde Milletvekili adaylarımızla ve bütün kademelerimiz ile var gücümüzle çalıştık. Muhalefetin bu süreç içerisinde kazanmak için elinden gelen her türlü etik olmayan, ilkeleri olmayan, tamamen sonuç almaya yönelik, yerine getirilmesi mümkün olmayan vaatlerle çalışma yürüttüklerini gördük. Milletimiz de birçok gerçeği gördü, doğru okudu ve geride kalan 21 yıla rağmen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Mecliste Cumhur İttifakına yeterli çoğunluğu sağlayarak iradesini ortaya koymuş oldu. Seçim sonuçlarının milletimiz ve devletimiz için hayırlı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bir takım zorluklar olmasına rağmen de yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-07-24-at-17-56-13.jpeg

“MUHALEFET MİLLETİMİZDEN HEP AYNI CEVABI ALIYOR”

Millet İttifakı’nın ağır bir yenilgi aldığını kaydeden Özer sözlerini şöyle sürdürdü: “Millet İttifakı 14 Mayıs seçimleri sonrasında ciddi bir yenilgiye uğradı diyebiliriz. Çünkü 22 senelik bir iktidar sonrasında yüzyılın felaketi olarak adlandırılan bir zorluğun akabinde, Dünyada pandemi süreci ile başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile devam eden Dünyadaki ekonomik sıkıntıların ülkemizdeki yansımalarının da olduğu bir dönemde her şeye rağmen meclis çoğunluğunu alamamanın Başkanlığı kaybetmenin ben ciddi bir yenilgi olduğunu düşünüyorum. Bunun arkasında ki gerekçeleri de doğru okumak lazım zaten muhalefet yıllardır bu doğru okumayı yapamadığı için milletle olması gereken iletişimi kuramadığı için aslında hep milletimizden aynı cevabı alıyor. Her zaman ifade ediyoruz, ilkeler üzerine değil menfaatler üzerine kurulmuş bir ittifak türüydü bunu zaten kendileri de ifade ediyorlardı bir genel başkan bu birlikteliği bir proje birlikteliği olarak kendisi de ifade etmiştir. Projenin bir tane ana ve tek maddesi vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanamaması üzerineydi. Bundan başka muhalefetin milletimize sunacakları hiçbir şeyinin olmadığını çok net bir şekilde hepimiz gördük. Aslında o birliktelikleri sonraki süreçte ekonomi ile ilgili, dış siyasetle ilgili, tarımla ilgili aklınıza ne geliyorsa her alanda bir ortak mutabakatı oluşturmak için her zaman zorlandılar birbiriyle tutarsız, birbirleriyle çok farklı düzlemleri olan açıklamalar yaptılar. Milletimiz de gördü dolayısıyla ülkenin bu şekilde yönetilemeyeceği gerçeğini de doğru kavradığı için böyle bir netice ortaya çıktı.”

“VATANDAŞLARIMIZ HER ZAMANKİ GİBİ EN DOĞRU KARARI VERDİ”

Vatandaşların siyasi gelişmeleri doğru okuduğunu ve doğru karar verdiğini belirten Özer, “21 yıllık istikrar ve ilkeler üzerinde milli birlik ve beraberliğimiz üzerinde mutabık kalmış Cumhur İttifakını milletimiz tercih etti. En önemli konuda aslında milli duruş ve milli değerler milletimizin vazgeçilmezi. Milletimizin sınırlarını zorlayarak, teröristlerle, Türkiye düşmanı güçlerle aynı düzlemde olmaktan, aynı söylemleri söylemekten rahatsız olmayan bir millet ittifakını da bu süreç içerisinde her birimiz gözlemledik. Tabi milletimiz için de bu önemli bir husustur milletimiz yaşanan hadiseleri çok doğru okudu gördü ve her zamanki gibi en doğru şekilde kararını verdi.”

“YEREL YÖNETİMLER AÇISINDAN KONYA, TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ BİR NOKTADA”

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Özer, “Seçimleri geride bıraktık önümüzde yeni bir dönem var. Gerçekten çok yoğun bir seçim sürecini hep birlikte yaşadık. Ak Parti de kongrelerin bir kısmı pandemi döneminden önce bir kısmı da pandemi döneminden sonra gerçekleşmişti. Aslında olağan kongrelerin yapılması gereken takviminin içerisindeyiz şu anda alınan kararlarla öyle görünüyor ki yerel yönetim seçimlerinin de çok yakın olmasından dolayı belki bir takım belli teşkilatlarda güncellemeler yaparak yerel yönetim seçimleri öncesinde büyük kongre yapılacak sonrasında da il ve ilçe kongrelerini yapılmasıyla süreç tamamlanmış olacak. Mevcut teşkilatları önümüzdeki zaman diliminde yine yoğun günler bekliyor, bu süreç içerisinde seçim sürecinde yaptığımız çalışmalardaki gözlemlerimizi bir sonraki sürece en doğru şekilde yansıtmayı düşünüyoruz. Teşkilatlarımızın motivasyonunu en yukarıya çekecek şekilde etkinlikler, organizasyonlar yapacağız daha sonra seçimden önce ve seçim sırasında gözlemlediğimiz hatalar eksiklikler varsa bunları telafi edeceğiz. Yerel yönetimler noktasında hamdolsun biz Konya olarak Türkiye’de çok önemli bir noktadayız. Ben yeni Milletvekili oldum Konya’nın yaptığı işler emin olun Türkiye’nin her yerinde görülür durumda bir araya geldiğimizde milletvekilleri olsun, Ankara’daki bürokratlar olsun Konya’daki yerel yönetimlerin başarısından Konya modelli belediyecilikten bahsediyorlar. Konya’da anlatabileceğimiz çok şey var, ortada büyük hizmetler var ve bu çalışmaları da milletimiz takdir ediyor zaten” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE HER ALANDA BÜYÜDÜ”

Özer, Türkiye’nin her alanda büyüdüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk yüzyılını geride bıraktık. 2023 seçimleri ile birlikte Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attık. Biz bu yüzyıla Türkiye Yüzyılı diyoruz. AK Parti olarak 2002 senesinde iktidara geldiğimizde bir takım sözlerimiz vardı. Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarabilecek her türlü hizmeti yapabilmek ve bütün eksikleri gidermek için milletimize vaatlerimiz vardı. Hamdolsun bugün 20 sene içerisinde 21 sene içerisinde Türkiye hemen hemen her alanda büyük aşamalar kaydetti. En temel altyapı faaliyetlerinin eksiklerini giderdi ulaşımda, tarımda, ekonomide, eğitimde, sporda, enerjide Cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayan pek çok şeyi ülkemize kazandırdı. Bugün ki Türkiye 20 sene öncesi deki Türkiye’ye göre çok daha büyük ve çok daha güçlü tüm bunlar pek çok zorluğa rağmen gerçekleşti. Bugün baktığımızda görüyoruz ki Türkiye artık bölgesel bir güç kendi halinde, kendi sınırları içerisinde dünyaya entegre olamamış mütevazı bir ülke iken bugün Türkiye gerçekten bir bölgesel güç çünkü bölgemizde, dünyanın pek çok yerinde bir mesele olduğu zaman bu meselenin çözümü Türkiyesiz olmuyor işte en yakın zaman içerisinde Rusya-Ukrayna savaşı her iki tarafla da görüşen dünyadaki tek ülke, tahılla ilgili olan konularda Türkiye’nin almış olduğu aktif rol dünyada ki yoksul ülkelerin gıdaya ulaşmasında hayati önem taşıyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz, kardeş Azerbaycan’ın mücadelesinde, sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridorunda, Kıbrıs konusunda, Libya meselesinde, Mavi Vatan sınırları belli olurken Türkiye’nin koymuş olduğu irade vs. vs. Bu örnekleri fazlasıyla artırmak mümkün bugün itibari ile artık Türkiye az önce de ifade ettiğim gibi bir bölgesel güç olmuştur. Önümüzdeki dönemin sloganı da artık Türkiye’yi bölgesel güç noktasından küresel güç olma seviyesine getirmek olacak, önümüzdeki yüzyılın temel hedefi bu bunun içinde hep birlikte önemli işler yapmamız gerekiyor. Bunu yapabilmek için ciddi zorluklar da var özellikle içinde bulunduğumuz zaman dilimi içeresinde az önce de ifade ettik. 6 Şubat‘ta Türkiye gerçekten yüzyılın felaketi olarak adlandırılan büyük bir felaket yaşandı dolayısıyla bunun gibi pek çok alanda olduğu gibi ekonomik yansımaları da ülkemiz üzerinde olacak bunun için hep birlikte millet, devlet olarak üzerimize düşen görevleri yapmamız gerekiyor.”

“TÜRKİYE KÜRESEL GÜÇ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR”

Türkiye’nin küresel güç olma yolunda ilerlediğini belirten Özer, “Türkiye yine son 20 sene içerisinde kadirşinaslığıyla yardımseverliği ile dünyanın neresinde bir felaket olsa dünyanın neresinde insanlar ihtiyaç duysa hep yanında oldu. Bugün itibari ile baktığımızda gayri safi milli hasılasıyla yapılan yardımlar kıyaslandığında şu an Türkiye dünyanın en yardımsever ülkesi görünüyor. Devlet, millet birlikteliği de o bölgedeki insanlarımızın eski hayatlarına geri dönebilmeleri için, temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri altyapıyı oluşturma noktasında hepimiz bir fedakârlık yapacağız. Tabi son yıllarda Pandemi ile başlayan, beraberinde dünyadaki ekonomik verilen bozulmasının yansımalarını herkes gibi Türkiye’de yaşıyor özellikle enflasyon ve pahalılıkla alakalı bir takım sorunlarımız var bununda farkındayız ama yeni dönemde başlangıçta hepimizi birazcık rahatsız edecek ama zaman içerisinde ekonomiyi daha istikrarlı hale getirecek bir takım çalışmaları yapıyoruz. Yeni kabinemizle birlikte inşallah Türkiye’nin ekonomik alanda ve diğer alanlarda arzu ettiğimiz küresel güç olma yolunda çalışmaya devam ediyoruz.”

“KONYA HER ALANDA SEVİYE ATLADI”

Konya özelindeki çalışmaları da değerlendiren Özer şunları söyledi: “Geride bıraktığımız 22 sene içerisinde Türkiye ile beraber Konya’da büyük bir değişim gösterdi. Özellikle sanayide, tarımda Konya seviye atladı desek yeridir. Konya ekonomik büyüklüğü ile neredeyse 1,5 milyar doların üzerinde ihracat, ithalat fazlası veren ve ülkeye katkı sağlayan bir şehir durumunda. Ayrıca Konya bundan 20 sene öncesinin kendisi ile ilgili pek çok hayalini gerçekleştirebilmiş bir şehir. Geçmiş yıllara baktığımız zaman ben çok iyi hatırlıyorum Konya’daki en büyük hayal en büyük arzu edilen Şeb-i Aruz törenlerinin küçük köhne salonlardan kurtulmasıydı. Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra ilk verdiği talimatlardan biriside Konya Mevlânâ Kültür merkezinin yapılmasıydı. Abdülhamit Han’dan bu zamana KOP projesi vardı. Konya’ya su getirme projesi hamdolsun bugün de Mavi tünel büyük oranda bitti. Diğer konuda Konya Ankara hızlı tren hattıdır. Konya bugün dünyanın en modern statlarından bir tanesine sahip, 10 bin kişilik spor salonu, bilim merkezi, kelebekler vadisi ve Selçuklu Kongre Merkezi ile ve alt yapısıyla pek çok yerlerdeki nitelikli çalışmalarıyla bir sembol şehir haline geldi. Hükümetimizle birlikte Ak Parti belediyeciliğinin de çok önemli rolü oldu Büyükşehir Belediyemiz, Selçuklu Belediyemiz, Karatay Belediyemiz, Meram Belediyemiz gerçekten bu zaman zarfında çok büyük nitelikli işler yaptılar ve Konya’nın bu gelişiminin en önemli parçalarından bir tanesi olacaklar. Şüphesiz Konya potansiyel olarak bu gelişimini devam ettirecek öyle görünüyor. Depremden sonra ortaya çıkan bir gerçek bu özellikle sanayinin Marmara bölgesinde sıkışması ve olası bir depremde ülkenin karşılaşabileceği ciddi sorunlar Türkiye’nin bulunduğu lojistik nokta, merkezde ki konumu, alanının olması, sanayi alt yapısının olması, tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin bir numaralı şehri olması, tahmin ediyoruz ki önümüzdeki yüzyılın içerisinde daha da önemli şehirlerinden bir tanesi olacak hatta şöyle ifade ediyorum. Türkiye Yüzyılın Parlayan Yıldızı Konya bu cümle aslında Konya’nın önümüzdeki dönemlerde ne şekilde bir kendisine hedef çizeceğini çok güzel bir şekilde ifade ediyor.”

“CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ak Parti milletvekili sıralamasında 9. Sırada yer almaktan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Özer açıklamasının devamında şunları söyledi: “Tabi ben Siyaseti millete hizmet ve bir dava olarak gören bir insanım, millete hizmet etmenin çok farklı yolları vardır. STK’larda hizmet etmekte bu ülkeye bir hizmet etme şeklidir. Ülkeye katma değer sağlayan ekonomi üretmekte bu ülkeye bir hizmet etme metodudur. İnsanlara bir şey anlatmak, öğretmek o insanları doğru yola ulaştırmak da bir hizmettir. Siyasette bu hizmetlerin bir parçasıdır, doğru bildiğimiz doğru olduğuna inandığımız bir anlayışın peşinden gitmek, ortak hareket etmek, hizmet üretmek bu hizmetin bir parçasıdır. Şahsım 2010 yılında bu davanın bir parçası oldu. Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatında İlçe Başkan Vekili olarak sonrasında da Selçuklu İlçe Başkanı olarak 2014 yılından bu güne kadar da bu görevi yürüttüm. Çok zor zamanlar geçirdik, çok yoğun bir dönemden geçtik. 13 sene içerisinde birçok genel seçim, referandum, yerel seçim, başkanlık seçimini geride bıraktık. Bunun yanında Türkiye için hayati birçok olayda bu dönemde gerçekleşti. Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi önemli olayları yaşadık. Türkiye’nin bu kritik noktalarında görev yapmak bu davanın bir parçası olmak bu ülkeye, bu şehre, bu ülkenin insanlarına hizmet etmenin bir onur vesilesi olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla teşkilatta yaptığım görevler içerisinde de görevimi en iyi şekilde yapma çabası içerisinde oldum. Süreç içerisinde de bir milletvekili aday adaylığımız oluştu hem hemşerilerimize, hem ülkemize hizmet etmek için güzel bir yol olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Konya’dan dokuzuncu sıradan milletvekili adayı oldum. Milletimizin iradesine katkı sağlamak için bu onurlu görevin, bir o kadar da vebali olan, sorumluluk isteyen bir görev olduğu bilincindeyim. Seçim sürecinde sahada çalışmalar esnasında 70 yaşında 80 yaşındaki teyzelerin, amcaların gece yarılarına kadar, sabahlara kadar bu ülke için Cumhurbaşkanımız için ettiği duaları, yapmış oldukları fedakârlığa, şahit olmuş bir insan olarak bu insanlara hizmet etmenin bir onur olduğunu düşünüyorum. İnşallah gücümüz yettiğince hem şehrime hem de ülkeme hizmet edebilmek için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Şahsıma bu görevi verdiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Ayşegül Mıhoğlugil

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.