‘Türkiye’deki en gelişmiş laboratuvardan biri’

‘Türkiye’deki en gelişmiş laboratuvardan biri’
Sector Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kunduracı, üretim fabrikasında kullanılacak olan laboratuvarın Türkiye’nin en gelişmiş laboratuvarlarından biri olacağını belirtti.


Zirai ilaç alanında daha kaliteli ürünler üretip Türkiye ve Avrupa pazarında satışa sunmak istediklerini ifade eden Sector Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kunduracı, üretim fabrikasında kullanılacak olan laboratuvarın Türkiye’nin en gelişmiş laboratuvarlarından biri olacağını belirtti.

Türkiye ve Avrupa’da zirai ilaç alanında en kaliteli, güvenilir ürünü üretip pazarlama ağlarını yurt iç ve yurt dışında daha da geliştirmek istediklerini belirten Sector Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kunduracı, ilaç üretiminde kullanılacak laboratuvarın Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile aynı standartları taşıdığını söyledi. Türkiye’nin 850 milyon USD olan zirai ilaç pazarında söz sahibi olabilecek bir tesisin kurulduğu belirten Kunduracı, “Aksaray’daki fabrikamız Avrupa standartlarına göre yapılacak bir fabrika. Bütün makine ekipmanları istemesek de mecburen dışarıdan almak durumunda kalıyoruz dedi. Hedef olarak da dünya marklarının üretimini buraya çekmek istiyoruz. Bunun için gerekli anlaşmaları yaptık. Global firmalarla da işbirliği içerisinde, Know how destekleri almaktayız. Bu destek maddi anlamda değil. Fabrikanın yapı olarak desteğini alıyoruz. Bunun yanı sıra Ar-Ge birimine ciddi bütçeler ayırarak, ileriki yıllarda teknik madde üretimini de bünyemizde üretmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık.

whatsapp-image-2023-03-09-at-11-03-49.jpeg

fuat-kunduraci-2.jpg
TSE SATANDARTLARINDA ÜRETİM
Avrupa ülkelerine de ürün gönderimi yapacaklarının altını çizen Kunduracı, “Türkiye’nin 850 milyon USD lik bir ilaç pazarı var. Bu pazarda sayımız çok az. Türkiye pazarından daha kaliteli ürünler üretip satacağız. Bunun yanı sıra Fabrikamız Türkiye ve Avrupa normlarında uygun yapıldığı için Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dahil tüm dünyaya ürün ihraç edebilecek bir üretim yapacağız dedi. Laboratuvarımız, Türkiye’nin en gelişmiş laboratuvarlardan biri olacak. Şu anki fabrikamızın laboratuvarının özelliği TSE ile aynı standartları taşıyor olması. Ve bütün analizleri kendimizin yapabiliyor olmasının büyük avantajlarını kullanacağız. Hem ürün kabulünde hem ürün satışında kalite kontrolü sağlamanın da avantajlarını kullanacağız. Fabrikanın bir diğer özelliği de, üretimin tam otomasyonla yapılacak olmasıdır. İstihdam noktasına İnsan gücünün az kullanılması dezavantaj gibi görünse de, daha stabil ve hata payı daha düşük olması hem şirket, hem de ülke kaynaklarının rantabl kullanılmasını sağlayacaktır.

whatsapp-image-2023-03-09-at-11-03-52-3.jpeg

whatsapp-image-2023-03-09-at-11-03-51-3.jpeg

‘ÖNCE DÜNYA PAZARINI TANIYORUZ’
Daha verimli ürünler üretmek için eski ürünleri piyasadan çekmeye başladıklarını ifade eden Kunduracı, “Türkiye ve dünyadaki iklim şartları, ürünlerin istemiş olduğu ilaç ve beslemelerde belli. Bunun üzerine bir fark oluşturmaya çalışıyoruz. İstenilen üründe marjinal faydaları kontrol ediyoruz. Türkiye ve dünya pazarındaki rakiplerimizin hammadde ve maliyet fiyatlarını kontrol ediyor ve ülkemizdeki ürün desenlerine göre en rantabl ürünleri üretiyoruz. Bu sebepten 8-10 yıl önceki ürünleri piyasadan çekmeye başladık. Çünkü daha farklı yüksek kaliteli ürünlerin üretimi yapılıyor. Bitki besleme ve zirai ilaç üretimlerinde doğaya saygılı, üreticiye maksimum fayda sağlayan ve aynı zamanda en ekonomik ürünleri üreterek çiftçimizler buluşturmaya çalışıyoruz. Tabi Bunlar tesadüfen oluşmadı. Çok ciddi Ar-Ge’ çalışmalarının sonucunda oluştu. Örneğin bir üründen beklediğimiz performansı 3 yıl gözlemledikten sonra ruhsatlandırmasına başvuruyoruz. Beslemede ortalama 400 den fazla tescilli ruhsatlandırmamız var. Zirai ilaç da ise şu anlık 120 adet civarında tescilli ruhsatımız bulunmaktadır.

whatsapp-image-2023-03-09-at-11-04-47.jpeg

whatsapp-image-2023-03-09-at-11-04-51-2.jpeg

MUTFAK KISMINDA UZMAN EKİP
Laboratuvar kısmında uzman kişilerle çalışıp yetkili kurumlardan danışmanlık hizmeti aldıklarını vurgulayan Kunduracı şu şekilde konuştu: “Kimyagerlerimiz var. Aynı zamanda üniversiteden danışmanlıklarda alıyoruz. Oluşturacağımız ürünlerin tamamı bilimsel yöntemlerle deneme ve demastrasyonla alıyoruz. Nihai sonuçlanan ürünler son olarak yaşlandırma testlerine tabi tutularak, Pazara sunulmaya hazır hale gelmektedir. Piyasaya sunacağımız ürünü ilk olarak kendi personelimize tanıtıyor ve arazi şartlarında görmelerini sağlıyoruz. Ürünün performansı ile ilgili piyasadan geri bildirim aldıktan sonra ürünü hangi bölgeden ve hangi bitkilerden başlaması gerektiğine karar veriyoruz. Pilot bölgelerden başlayarak kullanıma sunuyoruz. Ürünlerimizin özelliklerini ve kullanım alanlarını öncelikle kendi personelimizin bilmesini sağlıyoruz. Global firmaların rakip analizini yaparak, hangi ürünün daha faydalı olacağını tesbit ediyoruz. Aynı üründen üretiyor olabilirsiniz. Ama hammadde ve üretim aşaması farklılık gösteriyor olabiliyor. Biz her zaman AB normlarına göre yerli ve yabancı makine seçmeye çalışıyoruz. Ana hedefimiz, yurt dışından gelen yüksek maliyetli bitki besleme ve zirai ilaçları ülkemizde çok daha ekonomik fiyatlara üreterek çiftçimizle buluşturuyoruz.

whatsapp-image-2023-03-09-at-11-03-53.jpeg

whatsapp-image-2023-03-09-at-11-04-47-3.jpeg

ÖNCE CAN GÜVENLİĞİ
Fabrika ve makinelerimizde, İş güvenliği noktasında uluslararası standartlarda olup, Personel güvenliğini maksimum seviyede tutmaktayız. İş güvenliği anlamında tüm eğitimleri personelimize aldırmaya devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili dünyadaki gelişmeleri takip ediyor, hem de personolemizin bu gelişmelere adaptasyonunu sağlayarak güvenli ve verimli çalışma ortamı sağlamaktayız. Bunların yanı sıra çalışanlarımızın kullanımına açık spor tesisleri ve sosyal alanlar kurarak daha sağlıklı ve mutlu çalışma ortamı sağlamaya çalışıyoruz.

whatsapp-image-2023-03-09-at-11-03-51-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.