Türkiye'nin 100. yılında dünyanın başkanı Konya oluyor

Türkiye'nin 100. yılında dünyanın başkanı Konya oluyor
UCLG 2023 Dünya Konseyi, 26-28 Ekim tarihleri arasında Konya’da yapılacak. Bu toplantıyla birlikte UCLG Dönem Başkanı Uğur İbrahim Altay olacak. Türkiye’nin 100. yılında Konya, bu vesileyle dünyaya başkanlık eder hale gelmiş olacak

Konya, 26-28 Ekim tarihleri arasında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Belediyeler Birliği Konya’da biraraya gelecek ve “Geleceği Tasavvur Etmek” temasıyla UCLG Dünya Konseyi toplantısına ev sahipliği yapacak.

Dünya genelinde birçok şehrin belediye başkanı ve idarecilerinin Konya’da buluşturulacağı dev organizasyon, Konya’nın dünyaya açılımı ve dünya genelindeki tanınırlığı anlamında da büyük önem taşıyor.

BİRÇOK ŞEHRİN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ KONYA’YA GELECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 26-28 Ekim tarihlerinde Konya’da düzenlenecek olan dev organizasyona Dünya Konseyi’ni davet etti. Konya’ya bu dönemde dünyanın dört bir yanından birçok şehrin belediye başkanları ve üst düzey yöneticileri katılacak. Konya, bu dönemde bine yakın misafiri ağırlayacak. Konya modeli belediyecilik mottosu ile yapılan yatırımlar ve yürütülen hizmetler, Konya’da düzenlenecek olan konsey kapsamında dünya belediyelerine de aktarılmış olacak. Konya, dünyaya örnek teşkil eden bir şehir olarak kayıtlara geçecek.

uclg-baskani-ugur-ibrahim-altay-oluyor1.jpg

KONYA’NIN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

26-28 Ekim tarihlerinde Konya’da düzenlenecek olan program, bin civarındaki misafiri Konya’da ağırlamanın yanında Konya’nın Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı döneminin de başlaması adına büyük anlam taşıyor. UCLG toplantısının Konya’da yapılacak olması ve döne başkanlığının da Konya’ya verilecek olmasıyla ilgili Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şehrimizin ekonomisi ve tanıtımı için çok önemli bir katkı sağlayacak. Belediye başkanlarımızı şehrimizde misafir ederek onlara güzel bir Konya tanıtımı yapmayı planlıyoruz. İnşallah Konya için bir dönüm noktası olacak. 26 Ekim'deki büyük buluşmaya şehrimizi hazırlamak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Umuyorum çok başarılı bir Konya tanıtımı olacaktır. Böylece hem UCLG Başkanlığını devralacağız hem de bine yakın misafirimizi Konya’da Dünya Konseyi’nde ağırlayacağız. Umuyorum ki çok güzel bir toplantı olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” demişti.

UCLG 2023 Dünya Konseyi, 26 Ekim tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlayacak. 2 gün sürecek olan konsey toplantısının ardından UCLG Dönem Başkanı olarak Uğur İbrahim Altay seçilecek. Türkiye’nin 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihinde Konya, bu vesileyle dünyaya başkanlık eder hale gelmiş olacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.