"Türkiye'nin Kadın Gücü Edirne Balkanlar Buluşması"

"Türkiye'nin Kadın Gücü Edirne Balkanlar Buluşması"
Kırklareli Valisi Civelek:-"Daha iyi bir gelecek ve güçlü Türkiye hedefine ulaşabilmek için ülkemizin kalkınmasına, istikrar içerisinde büyümesine katkı sağlayan, azimli, kararlı, sabırlı, cesaretli tüm girişimci kadınlarımızı kutluyorum"

EDİRNE (AA) - Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Daha iyi bir gelecek ve güçlü Türkiye hedefine ulaşabilmek için ülkemizin kalkınmasına, istikrar içerisinde büyümesine katkı sağlayan, azimli, kararlı, sabırlı, cesaretli tüm girişimci kadınlarımızı kutluyorum." dedi.

Civelek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın çok amaçlı salonunda düzenlenen "Türkiye'nin Kadın Gücü Edirne Balkanlar Buluşması"nda, ülke nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu söyledi.

Kadınların toplumsal yaşamın her alanında olduğunu vurgulayan Civelek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın sosyal, ekonomik, siyasal ve kültürel alanlarında etkin bir şekilde yer almaları ülke gelirlerimiz, sosyoekonomik gelişmemiz ve sürdürülebilir kalkınmamız için büyük önem taşımaktadır. Girişimci kadınlarımızın kendi işlerini kurarak ekonomik gelişmeye, istihdama, refah düzeyinin artırılmasına katkı sağladıkları bilinen bir gerçektir. Bugün geldiğimiz noktada ülkemizde kadın girişimci sayısının artmasında kadınların kendilerine rol model aldıkları kendi işlerini kuran, geliştiren, başarılara imza atan kadınlarımızın varlığından gurur duymaktayız."

Son yıllarda kadın girişimciliğin özendirildiğini dile getiren Civelek, "Tüm taraflar güç birliği içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirmekte, kadın girişimciliğini teşvik etmektedir. Daha iyi bir gelecek ve güçlü Türkiye hedefine ulaşabilmek için ülkemizin kalkınmasına, istikrar içerisinde büyümesine katkı sağlayan, azimli, kararlı, sabırlı, cesaretli tüm girişimci kadınlarımızı kutluyorum." diye konuştu.


-"Kadınlarımız aile bütçesine katkı sağlıyor"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kentteki üçüncü kadın merkezini açacaklarını belirtti.

İlk kadın merkezinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin ismini taşıyan Zübeyde Hanım Kadın Merkezi olduğunu anımsatan Gürkan, "İkinci açtığımız kadın merkezimizin ismi vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan ismini taşıyor. Kadın cinayetleri başta olmak üzere her türlü şiddeti, tacizi ve cinsel saldırıyı büyük bir nefretle kınıyorum. Kadına şiddet uygulayanların cinsiyetlerini bilmiyorum ama insan olmadıklarından eminim. İkinci kadın merkezimize rahmetli Özgecan'ın ismini verdik. Şimdi üçüncüsünü açacağız. Şehrimizin tüm mahallelerinde ve semtlerinde kadın merkezi olacak." ifadesini kullandı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Edirne İcra Komitesi Başkanı Elmas Aslan ise kırsalda yaşayan kadınların iş gücüne katılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

"Kırsalın Doğal Pazarı" ve "Girişimci Kadınlar" projeleri kapsamında köylerde yaşayan kadınlarla bir araya geldiklerini anlatan Aslan, "Doğal ürünler pazarımızı oluşturduk. 28 köyde yaşayan 150 kadınımızla her pazar günü bir araya geliyoruz. Kendi ürettikleri ürünleri satarak kadınlarımız aile bütçesine katkı sağlıyor." diye konuştu.

TOBB üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri birer konuşma yaptı.

Toplantıya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan oda ve borsa başkanları ile Edirne ve köylerinde yaşayan kadın girişimciler katıldı.

"Türkiye'nin Kadın Gücü Edirne Balkanlar Buluşması"

"Türkiye'nin Kadın Gücü Edirne Balkanlar Buluşması"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.