TÜRKTRAKTÖR İLKLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR

TÜRKTRAKTÖR İLKLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR
TürkTraktör, kuruluşunun 65. yılında, öncü bir çalışmaya imza atarak Türkiye’nin ilk yarı otomatik şanzımanlı yerli traktörünü pazara sunuyor

Türktraktör, tarımda verimliliği artırmak için çiftçilerin mekanizasyona erişimi ve dijital dönüşüme adaptasyonu adına pek çok proje geliştiriyor. TürkTraktör, kuruluşunun 65. yılında, yine öncü bir çalışmaya imza atarak Türkiye’nin ilk yarı otomatik şanzımanlı yerli traktörünü pazara sunuyor. Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Konya Tarım 2019 öncesinde yapılan basın yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, “TürkTraktör, her zaman çalışmalarının merkezine hep ülke tarımını daha ileri taşıyacak ve çiftçimizin modern tarıma adaptasyonunu sağlayacak yeniliklerin geliştirilmesini koydu. Bu nedenle, bugün tarım sektörü ve traktör pazarına baktığımızda birçok ‘ilk ve teklerde TürkTraktör imzasını görüyoruz. Kesintisiz yatımlara devam ederek, 2019’da da yine yeniliklerle çiftçilerimizin karşısına çıkmaktan dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk içindeyiz” dedi.

İLK YERLİ YARI OTOMATİK ŞANZIMANLI TRAKTÖRLERİ KONYA’DA

Aykut Özüner, Türkiye’nin tarım alet ve makine sektörünün yüzde 65’ini bulunduran Konya’yı çok önemsediklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu yıl Konya Tarım Fuarı’na, Türkiye’de bir ilk olarak fabrikalarımızda tasarlayıp ürettiğimiz ‘yerli yarı otomatik şanzımanlı traktörlerimiz’ ile geldik. Yarı otomatik şanzıman teknolojisi her türlü tarımsal faaliyete uygun vites seçenekleri ve büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor. Bu sayede çiftçilerimiz hem zamandan hem de yakıttan ciddi tasarruf sağlarken, güçlü hidrolik donanımlar ile de en ağır tarımsal ekipmanları bile yüksek verim ve etkinlikte kullanabiliyorlar. Aynı kademede bulunan vites geçişlerinde debriyajsız kullanım sağlayan bu şanzıman teknolojisinin yanı sıra, elektronik çeki kontrol sistemi sayesinde son derece kolay ve hassas ekipman kontrolü, otomatik çiftçeker ve diferansiyel kilidi özellikleriyle de konforlu ve verimli çalışma imkanına sahip olabiliyorlar.”

YERLİ MODELLERE ÖZEL ‘BAHAR KAMPANYASI

Bu yılki fuarlarda önceliği yeni ürünler kadar çiftçilerin mekanizasyona erişimini kolaylaştıracak çözüm alternatifleri sunmaya da verdiklerini söyleyen Aykut Özüner; “Değişen ekonomik şartlar çerçevesinde sadece pazara sunduğumuz ürünlerle değil oluşturduğumuz farklı kampanyalarla da çiftçilerimizin yanında olduğumuzu kendilerine gösteriyoruz. Konya Tarım 2019’a özel olarak tasarladığımız Bahar Kampanyası ile 2018 model yerli traktörlerini çok özel fiyatlarla çiftçilerimize sunacağız. İthal serilerimizin bazıları için de özel kur kampanyası kapsamında döviz kurunu sabitledik. Buna ek olarak, tüm finansal çözümleri tek bir çatıda sunan TürkTraktör Finans üzerinden kullanılacak olan çeşitli kredi miktarları için de yine farklı ve avantajlı oranlar belirledik” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE TARIMINA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Özüner, her sektörde sağlanmaya çalışılan verimlilik artışının, tarımda çok daha kritik bir öneme sahip olduğunun altını çizerek “Gıda ihtiyacının önümüzdeki dönemde artacağı gerçeğini göz önüne aldığımızda, artan bu ihtiyacın karşılanmasında verimlilik çok daha fazla önem kazanacak. Bunun başarılabilmesinde ise tarımda dijital dönüşümün sağlanabilmesi önemli bir yere sahip. TürkTraktör olarak, sadece kendi fabrikalarımızdaki uygulamalarımızla değil; çiftçilerimizi de buna ortak ederek onların dijital tarıma adaptasyonu adına pek çok proje geliştiriyoruz. Türkiye’nin her yerine yayılmış olan satış ve satış sonrası ağımızla da çiftçilerimize yerinde ve en kaliteli hizmeti sunuyoruz. 2019’da da hem mekanizasyon tarafında sunduğumuz ürünler hem de geliştirdiğimiz yenilikçi hizmetler ile yatırımlarımıza devam ederek, ülke tarımına ve çiftçisine var gücümüzle hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.