Türmak Koleji Tales Matematik Sınavı'na ev sahipliği yaptı

Türmak Koleji Tales Matematik Sınavı'na ev sahipliği yaptı
7. Ulusal Tales Matematik Yarışması Türmak Koleji'nde uygulandı.

Tales Matematik Müzesi tarafından düzenlenen 7. Ulusal Tales Matematik Yarışması Türmak Koleji'nde uygulandı. Tales Matematik Sınavına 3,4,5,6,7,8,9 ve 10. sınıf öğrencileri katıldı. Sınava katılan öğrenciler matematiği özgürce düşünerek, farklı çözüm yollarını kullanarak matematikte sınır tanımadılar.

Tales Sınav Başkanı Matematik Öğretmeni Tuğba Erdem sınavla ilgili şunları söyledi: "Hem kendi öğrencilerimiz hem de başka okullardan katılan misafir öğrencilerimiz, okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmek, matematik dersine olan olumlu tutumlarını artırarak farkındalık yaratmayı sağlamak amaçlı düzenlenen Ulusal Tales Matematik Yarışmasında öğrencilerinin muhakeme yeteneklerini arttırarak, bilimsel çalışma yeteneği kazandırıp, matematiğin çeşitli alanlarında analizler yapmalarını sağlama konusunda katkı sağlamıştır. Yeteneklerini böylesi güzel etkinliklerle ortaya çıkaran değerli öğrencilerimize ev sahipliği yapmak Türmak Koleji ailesi olarak bizleri de onure etmiştir.’’ Tuğba Erdem’in sınavla ilgili yorumuna ek olarak öğrencilerin matematik alanında yüksek katılımda bulunması hususunda memnuniyetini dile getirdi.

tales-sinavi-resim.jpg

Tales Matematik Sınavı öğrenciler üzerinde farklı bakış açıları sağlayarak, ilim ve irfan yolunda gelişim gösteren öğrencilere destekleyici etkinliklerde başrol gösteren Türmak Koleji, eğitim ve öğretime olan katkılarına yenisini ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.