TÜRSAB Konya Bölge Temsilciliği'nde denetimler sürüyor

TÜRSAB Konya Bölge Temsilciliği'nde denetimler sürüyor
TÜRSAB Konya 2021 yılında yaptıkları denetimlere devam ediyor.

TÜRSAB Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan TÜRSAB olarak 2021 yılında yaptıkları denetimlere bu yılda devam ettiklerini ve denetimlerle tüketicilerin mağdur olmasının önüne geçildiğini söyledi.

TÜRSAB(Türkiye Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği)Konya B.T.K. Başkanı Özdal Karahan denetimlerin tüketicilerin mağduriyet yaşamasının önüne geçmek için yapıldığını belirterek, “ Turizm ve Seyahat acentaları paket turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkilidir. Oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen ticarî kuruluşlardır. Bu faaliyetleri yalnızca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İşletme Belgesi sahip olan seyahat acentaları yapabilir. TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulumuza Konya ve Karaman illerimiz bağlı olup, Konya Bölge Temsil Kurulu bünyesinde 200’ yakın, Türkiye genelinde ise 13 bin’ e yakın seyahat acentası faaliyet yürütüyor. Yaptığımız denetimler saha ve dijital ortam olarak ikiye ayrılmaktadır. Saha denetimlerinde TÜRSAB, Kolluk Kuvvetleri, Maliye ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerince Valilik Komisyonu olarak gerçekleştiriliyor. Ayrıca Valilik oluru ile TÜRSAB Denetim Uzmanımız bireysel olarak saha denetimleri geçekleştirmektedir. Şehrin giriş ve çıkış kontrol noktaları, müze ve ören yerleri, Konya Havalimanı, şehrimizden hareketli tur faaliyetlerinin başlangıç noktalarında ve gelen tur faaliyetlerine ilişkin saha denetimlerinin saat farkı gözetmeksizin gerçekleştirilmektedir. Dijital denetimler TÜRSAB Denetim Uzmanı Ahmet Emre Bozkurt tarafından detaylı incelemeler ve araştırmaların yapılması sonucunda tespit edilen hususları, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirilmektedir. Sonrasında gerekli müeyyideye Valimizin kararı doğrultusunda uygulanmaktadır” dedi.

tursab-konya-bolge-temsil-kurulubtk-baskani-ozdal-karahan-foto.jpg

tursab-3.jpg

Türkiye genelinde ilk dijital denetim Konya ilinde gerçekleştirildi

Özdal Karahan dijital denetlemenin Türkiye’de ilkini Konya’da gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Türkiye genelinde ilk dijital denetimi Konya ilinde gerçekleştirdik. Hizmet aldığımız bir turizm ve seyahat acentasının var olup olmadığını, kaçak tur yapıp yapmadığını ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarına ilişkin seyahat acentası unvanı, işletme belge numarası, iletişim ve ödeme bilgilerinin seyahat acentasına ait olup olmadığına dikkat etmeleri gerekiyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin(TÜRSAB) ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait web siteleri üzerinden resmi seyahat acentalarını sorgulayabilirsiniz. 2021 yılı içinde Konya ve Karaman illerinde 642 adet araç, 14 adet iş yeri, 98 adet şahıs ve 28 adet iç denetim gerçekleştirdik.5 adet ihbara cevap verilmiş, 20 adet idari para cezası uygulanmıştır. 2018-2021 yılları arasında 1713 adet araç, 52 adet iş yeri, 193 adet şahıs ve 243 adet iç denetim gerçekleştirdik. 36 adet ihbara cevap verilmiş, 127 adet idari para cezası, uygulandı. Ayrıca Ülke turizmine zarar veren faaliyetlerde bulunan oluşumlara ilişkin mücadelede tüketicilerin bilgi edinmek ve ihbar da bulunmak için "0332 353 82 34" numaralı telefon ya da ‘[email protected]’ elektronik posta vasıtasıyla TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulumuza ulaştırabilirler” diye konuştu.

tursab-1.jpg

Bölgede denetim faaliyetlerini TÜRSAB Denetim Uzmanı Ahmet Emre Bozkurt’un ifa ettiğini, yapılan denetimlerin amacına ilişkin kamu ve tüketici yararına olduğunu, işletme belgesiz (kaçak) seyahat acentalığı faaliyetlerine uygulanan idari yaptırımlarla haksız kazanç ve müşterilerin mağduriyet yaşamamasına çaba sarf ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.