Turşuluk fiyatları cep yakıyor

Turşuluk fiyatları cep yakıyor
Kış sofraların vazgeçilmezi olan turşuluklar tezgahlarda yerini almaya başladı. Geçen seneye nazaran bu sene turşuluk fiyatlarında yüzde 30 oranında artış oldu.

Kış sofraların vazgeçilmezi olan turşuluklar tezgahlarda yerini almaya başladı. Geçen seneye nazaran bu sene turşuluk fiyatlarında yüzde 30 oranında artış oldu. Esnaf ise artışın sebebini mahsul azlığına bağlıyor

YETERLİ MAHSÜL YOK

Konya Muhacir Pazarında esnaflık yapan Adem Erdem, bu sene turşuluğa geçen seneye nazaran talebin fazla olduğunu, fakat ürün azlığından kaynaklı fiyatların yüksel olduğunu söyledi. Esnaf Erdem pazarlarda meyve ve sebzenin fiyatı artmaya başladığını belirterek, özellikle turşuluk malzemeler pazarın zam şampiyonu olduğunu söyledi. Erdem, “Geçen seneye nazaran bu sene fiyatlar cep yakıyor. Geçen hafta işlerde artış vardı, bu hafta işler pek yolunda değil. Fiyatlar yüksek olmasından dolayı vatandaşların sadece göz ucuyla bakıp geçiyorlar, oda ister istemez işimize yansıyor. Geçen sene fiyatlar normaldi. Vatandaşlar, ihtiyaçlarını gideriyordu. Bu sene beklenilen talepte mahsul elde edilemedi. Bu durumda fiyatların yüksek bir rakamda seyretmesine neden oldu” dedi.

FİYATLAR YÜZDE 30 ARTTI

Mahsul azlığından kaynaklı fiyatların yüksek olduğunu kaydeden Erdem, “Turşuluk zamanı olduğu için vatandaşlar en fazla turşuluk alıyorlar. Vatandaşlar; hırtlak, havuç, kornişon, yerli salatalığa talepleri fazla. Turşuluk fasulye 6 lira, acı biberler 6 lira, kornişonlar 5 lira, havuç 1 buçuk lira, hırtlak 5 lira, acur 3 lira, turşuluk domates bir buçuk lira… Geçen seneye oranla turşuluk fiyatları yüzde 30 oranında arttı” diye konuştu. Turşuluk fiyatlarında yaşanan artıştan şikayetçi olan müşteriler ise, “Her sene bu aylarda fiyat artışı yapıyorlar. Bütçemize uygun alışveriş yapamıyoruz. Fiyatlar çok yüksek. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarı geziyorum bütçemize uygun turşuluk fiyatı bulamadım. Bu hafta turşuluk almaktan vazgeçtim”  şeklinde konuştu.

HABER: UĞUR SARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.