Abdullah Sadık

Abdullah Sadık

TUTTURDUKLARIM ve TUTTURAMADIKLARIM

TUTTURDUKLARIM ve TUTTURAMADIKLARIM

Dün bir risk almış ve listenin açıklanmasına saatler kala köşe yazımı göndermiştim. Bu yazımda Hasibe Özlem ÇEPNİ ve Ayşe TÜRKMEOĞLU hanımefendilerin milletvekili adayı olabileceklerini yazmıştım, tutturamadım. Abdullah AĞRALI ve Recep KONUK beyefendiler, tutturabildiklerimden.

Listede iki Mustafa olsun demiştim, Sayın BALOĞLU tutsa da Sayın AKIŞ tutmadı.

Fatih ÖZDEMİR ve Veli TOLU beyefendiler ile listede görmeye tahammül edemeyeceğimiz Ahmet’ler de (Sayın SORGUN ve Sayın ŞAN) listede yer almadılar, bu dörtlü de tutturabildiklerim hanesine yazıldı. Tokat’tan Celil GÖÇER beyefendi ve Trabzon’dan Salih CORA kardeşim listedeler. Salih’in işi zor ama. Bir aday belirleme süreci de böyle geldi ve geçti sonuçta.

KIRMIZI KALEM ÇİZDİ

Listeyi görünce gözümde şöyle bir sahne canlandı. Sıra Konya milletvekili adaylarını belirlemeye gelmiştir. Eline kırmızı kalemi alan Başbakan DAVUTOĞLU’nun sesi bozar salondaki sessizliği.

“Mustafa AKIŞ arkadaşımız avukattır, çizdik.

Ayşe TÜRKMENOĞLU arkadaşımız avukattır, çizdik.

Ahmet SORGUN arkadaşımız avukattır, çizdik.

Veli TOLU arkadaşımız avukattır, çizdik.

Harun AKDERE arkadaşımız avukattır, çizdik.

Mehmet Akif GÖKSU arkadaşımız avukattır, çizdik.

Fatih ÖZGÖKÇEN arkadaşımız avukattır, çizdik.

Naile ŞEKER arkadaşımız avukattır, çizdik.

Benim memleketimin, Konya’nın baro başkanlığı önemlidir arkadaşlar, kaybedilecekse de mücadele ile kaybedilmeliydi.” (tekrar belirteyim bu gerçekte olmayan, benim zihnimde canlanan bir kurgudur) Sonuçta avukat bir aday kalmadı Konya’da.

Görevdeki milletvekillerimizin Ankara karnelerinin zayıf olduğunu ve dünden için “ekemediklerini biçemeyecekleri gün” demiştim ama yedi milletvekilinin birden listede yer alamayacağını söyleyecek cesareti de kendimde bulamamıştım. Demek ki benim dışımda bunu tespit eden bir irade de varmış)

SİYAH KALEM YAZDI

Çizme gücüne sahip irade, yazma gücüne de sahip olacak elbette. Mustafa BALOĞLU, Uğur KALELİ, Abdullah AĞRALI ve Ömer ÜNAL beyefendiler tanıdık, Ziya ALTUNYALDIZ, Halil ETYEMEZ bildik insanlarımız. Bayan adaylarımıza da hayırlı olsun. Hacı Ahmet ÖZDEMİR beyefendiyi de yazmalarında vardır bir hayır.

Kırmızı kalemi alıp çizmek kararlılık, siyah kalemi alıp yazmak cesaret işi siyasette. Konya milletvekillerini bitirdikten sonra, hazır başlamışken şu Karaman listesini de aradan çıkaralım denilmiş olacak ki Recep KONUK beyefendiyi de Karaman’dan birinci sıraya yazmış siyah kalem.

İŞİN ÖZÜ

Dün ve bugün yazdıklarım ortada. Çok geçmez bunları hem ben hem sizler unutursunuz. Önümüzdeki seçime kadar da kim öle, kim kala. Asıl olan bizim ne olduğumuz. Bizler lidere biat etmiş insanlarız, muhafazakar kültür bunu öğretmiş bizlere. Başımızda bulunanlar mutlaka bizi bizden iyi düşünüyorlardır. Vardır bir bildikleri, biz de görürüz ilerleyen günlerde. Sürekli yükseliş gösteren bir davanın bir sonraki aşamasına geçiyoruz. Mazide kalan ve başarılarla dolu günler, gelecek güzel günlerin habercisidir bence. Beraber yürüyelim biz bu yollarda, durmak yok devam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah Sadık Arşivi
SON YAZILAR