Tuz Sabunu Nedir? Tuz Sabunu Nasıl Kullanılır?

Tuz Sabunu Nedir? Tuz Sabunu Nasıl Kullanılır?
Kaya tuzu ya da Himalaya tuzlarının bir kalıp içerisinde sıkıştırılması ile oluşturulur. İçerisinde belirlenmiş 80 tane mineral bulunan tuz sabunun faydaları oldukça fazla. İşte tuz sabunun sağlığımıza faydaları…

TUZ SABUNU NEDİR?

Tuz sabunu veya kaya tuzu sabunu olarak da bilinen bu sabun aslında oldukça basit bir yapıya sahip. Hem cildimize hem de genel sağlığımıza oldukça faydalı olan tuz sabununu tanıyalım..

Tuz sabununun 5 önemli faydası:

Cilt için harika bir peeling. Bir miktar tuz sabununu lifin üzerine yerleştirin. ...

Cildi besler. Tuz sabununun içerisinde bulunan minareller cildi besler.

3. Cildi nemlendirir. Tuz sabunu kullanmayanlar bu ürünün cildi kuruttuğunu düşünebilir. ...

Sivilce düşmanı ...

İltihaplanmaya iyi geliyor.

Tuz sabunu, kaya tuzundan yapılan ve içerisinde yaklaşık 80 mineral bulunan anti bakteriyel bir üründür. Bildiğimiz sabunlar gibi değildir, köpürmez.

Dikkat Edilmesi Gereken Nokta
Sert ve pütürlü yapısı nedeniyle cildi çizebilir. Bu yüzden cilde uygularken bir miktar sabunu suda eritip vücuda uygulamak gerekmektedir. Özellikle yüze uygulandığı zaman bu kurala dikkat etmek gerekir.

Sivilceleri Kurutur
Yağlı cilde sahip olanlar; yüzlerini yıkadıktan sonra tuz sabunu ıslatarak direk ciltlerine sürebilirler. Bu sayede cildin fazla yağı gider ve sivilceler kurur.

Cilde Nem Kaynağı Sağlar
Normal ve kuru cilde sahip olanlar; yüzlerini temizledikten sonra, tuz sabununu ıslak olarak elleriyle ovup ellerindeki tuzlu suyu ciltlerine hafifçe dokundurarak, cilde nem kaynağı sağlayabilirler.

Ter Kokusunu Engeller

Koltuk altına ,ıslatarak hafifçe koltuk altına sürdüğünüz tuz sabunu ter kokusunu önler. Bakterileri öldürdüğü için o bölgede terlemeye bağlı koku giderilir.

Selüliti Azaltır
Duş sırasında bir beze sararak selülitli bölgeyi ovabilirsiniz. Yoğun tuz suyu emeceği için düzenli kullanımda selülitlerinizde azalma olur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.