TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan:

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan:
"Uzun bir aradan sonra fındığın 10 liranın üzerinde işlem görmesi üreticilerimizin yüzünü güldürdü"

ORDU (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Uzun bir aradan sonra fındığın 10 liranın üzerinde işlem görmesi üreticilerimizin yüzünü güldürdü." dedi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatının istedikleri seviyeye yaklaşmaya başladığını belirtti.

Arslan Soydan, "Uzun bir aradan sonra fındığın 10 liranın üzerinde işlem görmesi üreticilerimizin yüzünü güldürdü. 50 randımanlı kabuklu fındık borsada 9,25 liradan işlem gördü, ancak serbest piyasada rakam biraz daha yükseldi. Üreticilerimizin beklediği rakamlar yavaş yavaş oluşmaya başladı. Beklentimiz artışın önümüzdeki günlerde de sürmesi yönünde." diye konuştu.

Fındık üreticilerinin asıl beklentisinin fiyatın 13-14 liraya kadar yükselmesi olduğunu ifade eden Soydan, şöyle devam etti:

"İsteyen üretici 10,50 liradan da ürününü pazara indirebilir, ancak bizim asıl beklentimiz 13-14 lira seviyeleri. İnşallah fiyat bu seviyelere de ulaşacaktır. Buna olan inancımız tam. Sezon yavaş yavaş kapanmaya başladı. Eğer serbest piyasada sezon 10 liranın üzerinde kapanırsa, yeni sezonda da aynı fiyatlardan açılır. Bundan önceki sezonlarda hep böyle olmuştur. Bundan dolayı üreticilerimiz hem bu sezonunu hem de gelecek sezonunu düşünerek fındığını pazara indirmeli."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.