Üç partinin teröre karşı yayımladığı ortak deklarasyon

Üç partinin teröre karşı yayımladığı ortak deklarasyon
CHP Grup Başkanvekili Gök:"Elbette siyasi partiler arasında ayrılıklar var, bir takım hadiselere farklı bakıyoruz. Ama terör gibi bir hadisede bütün partiler, bütün insanlık birleşmeli ve teröre karşı dik duruş sergilemeli"

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Elbette siyasi partiler arasında ayrılıklar var, bir takım hadiselere farklı bakıyoruz. Ama terör gibi bir hadisede bütün partiler, bütün insanlık birleşmeli ve teröre karşı dik duruş sergilemeli" dedi.

Gök, Mecliste gazetecilerin AK Parti, CHP ve MHP'nin Ankara'daki terör saldırısının ardından yayımladıkları ortak deklarasyona ilişkin sorularını yanıtladı.

Ankara'nın 10 Ekim'den itibaren terör saldırıları nedeniyle son derece güvensiz bir başkent konumuna geldiğini ifade eden Gök, kısa zaman aralıklarında meydana gelen saldırılarda çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.

Başkentin kalbi olarak nitelendirilebilecek ve en korunaklı olması beklenen yerlerinde saldırıların yaşandığına işaret eden Gök, "İnsanları sindirmek, korkutmak ve kaos ortamına yol açmak isteyen terör karşısında bütün insanlığın birleşmesi gerekir" dedi.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette siyasi partiler arasında ayrılıklar var, bir takım hadiselere farklı bakıyoruz. Ama terör gibi bir hadisede bütün partiler, bütün insanlık birleşmeli ve teröre karşı dik duruş sergilemeli.

Halkımızın içinde bulunduğu bu moral bozukluğu ortamında hepimiz terör karşısında dik durma kararlılığını göstermeliyiz. Bu amaçla bugün yayınladığımız deklarasyonda, altında imzası bulunan partiler olarak terörün ülkemizin birliğini bozamayacağının, Türkiye Cumhuriyeti'ne kasteden bu terörün yenileceğinin, ancak herkesin ve her kurumun da sorumlu olması gerektiğinin altını çizdik. Herkesi de sorumluluğa davet ettik."

Gök, CHP olarak sorumluluk anlayışı içinde, terörün karşısındaki dik duruşlarını bir kez daha ortaya koyduklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.