"Ufuk Çizgisinde" sergisi açıldı

"Ufuk Çizgisinde" sergisi açıldı
Sergide Resul Aytemür, Cengiz Uğur, Gizem Enuysal, Sevinç Çiftçi, Yıldız Doyran, Mahir Güven, Kemal İskender, Sinem Kaya, Ayşenur Köksal, Hüsnü Koldaş, Mehmet Mahir, Mustafa Orkun Müftüoğlu, İrfan Okan, Mustafa Özel, Şahin Paksoy ve Sabahattin Tuncer'in e

İSTANBUL (AA) - Akademililer Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "Ufuk Çizgisinde" adlı karma resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Taksim'de açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Akademililer Sanat Merkezi sorumlusu Evrim Aytemür, 16 sanatçının çalışmasına yer verildiğini söyledi.

Aytemür, usta ve genç sanatçıların eserlerinin bir araya geldiğini belirterek, "Sergi bir çeşitlilik gösteriyor. Çünkü farklı zaman dilimlerden eserler var. Yeni işler ve geçmişte yapılan çalışmalar da mevcut." dedi.

Yaşanan terör olaylarına karşın sanatın önemine değinen Aytemür, şu değerlendirmede bulundu;

"İnsanlık tarihinin en karanlık dönemlerinde, en çarpıcı ve en güçlü sanat eserlerinin yaratılmış olmasına tanıklık ederiz. Sanat hayat gibi, durmaz ve devam eder. Karamsar bir dönemden geçiyoruz. Çok fazla saldırılar var ve gündemimiz çok yoğun. Herkes bu saldırılardan etkileniyor fakat sanat dünyası bu olaylardan daha fazla etkilenmekte. Geleceğe biraz daha umutlu, pozitif bakmak ve insanları sanata teşvik etmek adına sergimize 'Ufuk Çizgisinde' başlıklı pozitif bir isim seçtik. Sanatçılarımız da sergiye katıldıkları eserlerle bunu destekleyecek şekilde çalışmalar yaptı."

Sergide yer alan sanatçılarından Resul Aytemür, tek eserle katıldığını söyleyerek, "Genelde sokaktaki insan figürlerinin resimlerini yapıyorum. Sergideki eserim de sokaktan bir insan ve köpekleri olan bir çocuk. 2 metre 20 cm boyutlarında yağlı boya çalışmam. Sergi zamanımızın koşullarına göre de gerçekten iyi bir karma sergi." diye konuştu.

Serginin genç ressamlarından Gizem Enuysal da 2002 yılından beri resim sanatı üzerine çalıştığını dile getirerek, "Sergiye daha önce yapmış olduğum bir yağlı boya çalışması ile katıldım. Bu sanat merkezinde çalışıyorum. Atölyem de burada. Akademililerin çatısı altındaki sanatçılardanım. Sergiye dışarıdan katılan ressamlar da var." ifadelerini kullandı.

Ressam Cengiz Uğur ise sergideki eserine ilişkin, şunları anlattı:

"Kuzguncuk'ta yaşayan bir engelli vatandaşımızı resmettim. Orada herkes çok seviyor bu arkadaşı. Fotoğraflarını da çekmiş ve onunla sohbet de etmiştim. Resimde onu çizerken engelli olmasını vurgulamak için bazı ayrıntıları öne çıkardım. Otuz yıldır bu sanatla uğraşıyorum aynı zamanda öğretmenlik yaptım. 20'ye yakın karma sergiye katıldım. Bazı ödüllü yarışmalarda resimlerim sergilendi. Altı kişisel sergimden biri de Londra'da açıldı."

17 eserin yer aldığı sergide ayrıca Sevinç Çiftçi, Yıldız Doyran, Mahir Güven, Kemal İskender, Sinem Kaya, Ayşenur Köksal, Hüsnü Koldaş, Mehmet Mahir, Mustafa Orkun Müftüoğlu, İrfan Okan, Mustafa Özel, Şahin Paksoy ve Sabahattin Tuncer'in eserleri de yer alıyor.

Sergi, 11 Şubat'a kadar görülebilecek.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.