Ukdem: Bizim için esas olan güven

Ukdem: Bizim için esas olan güven
1990’lı yılların sonunda Araplar Ak Camii’nin köşesinde açılan Akköşe Yapı, bugün 5 bin metrekarelik yerinde Konya’ya hizmet ediyor. İnşaat malzemelerinin tedarik firması olarak hizmet verdiklerini belirten Bilal Ukdem, “Bizim için esas olan güven" dedi

1968 yılında Karatay’da doğan Bilal Ukdem, 1980 yılından beri yapı ve inşaat sektörünün içinde Konya’ya hizmet ediyor. Akköşe Yapı’nın 1990’lı yılların sonunda kurulduğunu aktaran Akköşe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Ukdem, “1990 yılından beri de kendi işimi icra ediyorum. Bu firmayı da son derece mütevazı bir şekilde 90’ların sonunda Arapların Ak Camii’nin köşesinde açtık. İsmimizi de oradan aldık aslında Akköşe olarak. Sektörün gelişimine ayak uydurarak firmayı belli bir yere getirdik. Şu anda baktığımızda dünyada pandemi ile beraber bütün hammaddelerde dolar bazında bir yükselme oldu. Bizde bunu ülke olarak biraz fazla hissettik. Ticaret biraz daha işin açığı zorlaştı. Çünkü fiyat yükselmelerine maruz kalabiliyorsun. Bundan da ister istemez ticaret ehli olan kişiler etkilenebiliyor. Bazen sermayeden gidiyor. Bazen iş yerlerimiz kapanıyor. Bizim gibi firmaların giderleri normalin üzerinde olduğu için bizim ölçeğimizdeki arkadaşlar gerek kapanmada gerekse değişimler de etkileniyor” diye konuştu.

bilal-ukdem.jpg

GÜVENİ ASLA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

Akköşe Yapı’nın kurulduğu günden bu güne kadar inşaat malzemeleri tedarik firması olarak hizmet verdiğini aktaran Ukdem, “İnce grup diye tabir ettiğimiz boya, yalıtım, fayans, yapı kimyasalları, sıhhi tesisat malzemeleri gibi ürünlerin tedariğini sağlıyoruz. Bizim için esas olan güven. Güveni asla kaybetmek istemiyoruz. Kendi inşaatımızda kullanmadığımız bir malzemeyi başkasına kullandırtmıyoruz. Onun için de sektörün öncü firmaları ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

akkose-yapi-8.jpg

USTA-MÜŞTERİ İLETİŞİMİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ

Bi’Boya markasının bölge bayiliğini yaptıklarını ifade eden Ukdem, “Bi’Boya yeni bir boya markası algılanmamalı. Kalekim boya sektöründe yeni değil. 1968 yılında Kaleterasit markası ile başlayan boya-sıva yolculuğu değişen müşteri beklentilerine göre yeniden şekillendi. Bi’Boya markasıyla yola devam ediliyor. Bu hedef ışığında Balıkesir’de 45 milyon liralık yeni bir yatırım yapıldı. Sektöre taze bir soluk geldi. Günümüzün olmazsa olmazı haline gelen dijitalleşmeyi de hayata geçirerek dijital platformdaki uygulamalarla usta-müşteri ile usta-Bi’Boya iletişimi çok daha güçlendirildi” diye konuştu.

akkose-yapi-6.jpg

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Akköşe Yapı’nın artık orta yaşlarda olduğuna değinen Ukdem, “Yine de zemin sağlamlaştırarak başka bir atılıma geçecektir. Çünkü benden sonra bu işi devralacak evlatlarımız var. Daha farklı şeyler yapmanın çabasındalar. Ben onlardan önce sadece şantiyelerde ve perakende sektöründe vardım. Onların büyüyüp Akköşe’ye katılması ile beraber dijital ortamda, tali bayiler ve esnaflara da çıkar olduk. Tabi bunu 6-7 yıl esnaflar nezdinde sağlamlaştırmamız lazım. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Önemli olan hayatta sağlığımızın yerinde olması sonra kazanç illaki gelir. Rabbim devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

akkose-yapi-7.jpg

BÜYÜDÜKÇE DE RİSK ORANI ARTIYOR

Ak Camii’nin köşesinden 5 bin metrekarelik alana kadar çıktıklarını belirten Ukdem, “Çalışmak hayat gibidir. Küçükken olumsuz etkilerden annen seni korur ama büyüdükçe o olumsuzluklarla kendin baş etmek zorunda kalırsın. İş yerleri de böyledir. Büyüdükçe de risk oranı artıyor. Çek ve senetle olan yerlerde mutlaka risk var zaten. Çünkü sonuçta bir kâğıda güvenerek iş yapıyoruz. Bu anlamda Allah hayırlı kişilerle karşılaştırsın bizleri. Ama çok şükür küçük bir dükkândan şimdi 5 bin metrekare bir yere geldik” dedi.

akkose-yapi-9.jpg

İŞ YAPARKEN EN UFAK BİR ŞÜPHE DUYMUYORUZ

Ülkemizde 2004 ve 2017 yılları arasında ciddi bir değişim ve gelişim harekâtı olduğuna değinen Ukdem, “Bu durum bizleri buralara getirdi. Şu son pandemi ile birlikte ama biraz frene basıp kendi finansal fizibilitemizi çıkarmamız lazım. Bu süreçte düşünerek hareket etmemiz lazım. Akköşe olarak bizler bu noktada sektörde güvenilir, kaliteli, geçmişi olan firmalarla çalıştığımız için iş yaparken en ufak bir şüphe duymuyoruz” diyerek sözlerine son verdi. (Yiğit Berkay ÇOPUR)

akkose-yapi-1.jpg

akkose-yapi-10.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.