Ukrayna'da Bir Günde 200 ayrılıkçı öldürüldü

Ukrayna'da Bir Günde 200 ayrılıkçı öldürüldü
Ukrayna ordusu bugün Donetsk'teki çatışmalarda 200 kadar ayrılıkçının öldürüldüğünü ve onlarca askeri aracın Rusya'dan Ukrayna'ya geçtiğini duyurdu.

Ukrayna'da hükümet ile Rusya yanlısı ayrılıkçıların arasındaki ateşkes her geçen gün daha kırılgan hale geliyor.

 

Ayrılıkçıların geçen haftasonu özerkliklerini ilan ettikleri Donetsk ve Luhansk şehirlerinde ateşkes anlaşmasına aykırı şekilde seçim düzenlemelerinin ardından ateşkesin sona ereceği yönündeki yorumlar armıştı.

Ukrayna ordusu ise bugün Donetsk'teki çatışmalarda 200 kadar ayrılıkçının öldürüldüğünü ve onlarca askeri aracın Rusya'dan Ukrayna'ya geçtiğini duyurdu. Donetsk'in büyük bir kısmı ayrılıkçıların elinde bulunsa da şehirdeki havaalanı halen ordunun elinde.

Ukrayna Savunma Bakanı Facebook hesabından yaptığı açıklamada ''Donetsk Havaalanı'nda ordu birliklerini bombalayan ayrılıkçılar top ateşi ile etkisiz hale getirildi. İsyancılara ait 4 tank, 2 zırhlı araç yok edilirken, 200 kadar ayrılıkçı öldürüldü'' dedi.

Bağımsız kaynaklara doğrulatılamayan ölü sayısı 5 Eylül'de sağlanan ateşkesin ardından kaydedilen en yüksek rakam oldu. Ukrayna ordusu daha önce ateşkesin başından bu yana 100 askerinin hayatını kaybettiğini, 600 yaralısı olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan bugün bir NATO askeri yetkilisi, Ukrayna sınırındaki Rus askerlerinin ve mühimmatının sayısında artış olduğunu ve Rus tanklarının da sınırdan geçmiş olabileceğine dair iddiaların araştırılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.