Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı
İngiltere, Ukrayna'da düşen yolcu uçağıyla ilgili Avrupa Birliği'ni Rusya'ya karşı yaklaşımını gözden geçirmeye çağırdı.

İngiltere Başbakanı David Cameron bugün, Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte ile görüştü. Telefon görüşmesinden sonra Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Cameron ve Rutte, Rus yanlısı ayrılıkçıların uçağı düşürdüğüne dair kanıtlar ışığında, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yaklaşımını gözden geçirmesine ihtiyaç olduğuna karar verdi" denildi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da bugün, 10 İngiliz vatandaşının da öldüğü yolcu uçağının düşmesiyle ilgili acil kabine toplantısına başkanlık etti. Hammond toplantıdan sonra, "Yükümlülüklerini yerine getirmek konusunda tüm dünyanın gözünün Rusya'nın üzerinde olduğunu" söyledi.

Rusya'nın uçağın düştüğü alanda soruşturmanın yürütülmesi için yeterli desteği vermediğini belirten Hammond, "Rusya'nın ayrılıkçılara karşı etkisini yeteri kadar kullanmadığını görüyoruz" dedi.     

Bu arada Rusya'nın Londra Büyükelçisi İngiltere Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.