Ukrayna'da Milliyetçiler Parlamentoya Yürüdü

Ukrayna'da Milliyetçiler Parlamentoya Yürüdü
Kiev'de 3 bine yakın eylemci, 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetlere karşı savaşan Ukrayna İsyancı Ordusu'nun "bağımsızlık savaşçıları" ilan edilmesini talep etti

KİEV (AA) – Ukrayna'nın başkenti Kiev'de milliyetçi bir grup, Ukrayna Milliyetçileri Teşkilatı'nın askeri kanadı olan ve Rus-Alman savaşında Sovyetler Birliği'ne karşı savaşan Ukrayna İsyancı Ordusu'nun, "Ukrayna'nın bağımsızlığı için savaşanlar" ilan edilmesi talebiyle parlamentoya yürüdü.

Ukraynalı milliyetçilerden oluşan Tüm Ukraynalıların Özgürlük Birliği üyelerinin oluşturduğu 3 bine yakın eylemci, Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda toplanarak miting düzenledi. Mitingde konuşan “Tüm Ukraynalıların Özgürlük Birliği” Partisi Başkanı Oleg Tyagnibok, 1943-1945 yıllarında Sovyetlere karşı Ukrayna topraklarında mücadele eden Ukrayna Milliyetçileri Teşkilatı'nın ve onun askeri kanadı olan Ukrayna İsyancı Ordusu'nun ülkenin kahramanları olduğunu dile getirerek, parlamentonun bu kişileri "bağımsızlık savaşçısı" ilan etmesini istedi.

Mitingin ardından eylemciler parlamento binasına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında “Tüm Ukraynalıların Özgürlük Birliği” flamalarının yanı sıra Ukrayna Milliyetçileri Teşkilatı, Ukrayna İsyancı Ordusu ve bu ordunun kurucularından Stepan Bandera'yı destekleyen pankartlar açıldı ve sloganlar atıldı. 

Yürüyüşçüler, parlamento binası önünde taleplerini yineledi, ayrıca Ukrayna Komünist Partisi'nin kapatılmasını talep etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.