Ukrayna'da yabancı askerlere vatandaşlık düzenlemesi

Ukrayna'da yabancı askerlere vatandaşlık düzenlemesi
Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine giren yabancı ve vatansızlar daha kolay vatandaşlık alabilecek

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, orduda görev alan yabancı askerlere vatandaşlığa geçişi kolaylaştıran bir düzenleme imzaladı.

Devlet Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, Poroşenko’nun imzaladığı kararname Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine sözleşmeli olarak giren yabancıların ve vatansızların Ukrayna vatandaşlığına geçişini kolaylaştırıyor.

Poroşenko’nun imzaladığı kararname ile orduda görev yapan sözleşmeli yabancı askerlerin vatandaşlık alabilmesi için sözleşme başlangıç süresinden itibaren Ukrayna’da bulunma süresi 5 yıldan 3 yıla düşürüldü. Ayrıca kararname ile vatandaşlığa geçiş işlemlerinde kolaylık getiren bazı düzenlemeler yapıldı.

Ukrayna Parlamentosu, 28 Ocak’ta “Ukrayna Vatandaşlığı” ile ilgili düzenlemede değişiklik yapan bir yasa kabul ederek, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine katılan yabancıların ve vatansızların Ukrayna vatandaşlığına almasına imkan tanımıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.