Uluslararası İlahiyat Programı başvuruları

Uluslararası İlahiyat Programı başvuruları
Diyanet İşleri Başkanlığınca koordine edilen ve yurt dışında yaşayan vatandaşların çocuklarına Türkiye'de ilahiyat eğitimi imkanı sağlayan program için 15 Nisan'a kadar başvuruda bulunulabilecek

ANKARA (AA) - Yurt dışında yaşayan vatandaşların çocuklarına Türkiye'de ilahiyat eğitimi imkanı sağlayan Uluslararası İlahiyat Programı için başvurular başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Uluslararası İlahiyat Programı'na devam etmek isteyen adaylar, 15 Nisan 2016 tarihine kadar "http://uip.diyanetvakfi.org.tr" adresinden online başvuru yapabilecek. Adaylar online başvurunun ardından gerekli belgeleri yaşadıkları ülkenin müşavirlik ya da ataşeliklerine teslim ederek başvurularını tamamlayacak.

Program, yurt dışında lise öğrenimini tamamlamış ve bulunduğu ülke vatandaşlığını kazanmış öğrencilerin, Türkiye'deki ilahiyat fakültelerinde lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmelerini amaçlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile yürüttüğü Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında, yurt dışında lise eğitimini tamamlayan çocuklar, Türkiye'deki 6 ilahiyat fakültesinde eğitim görüyor.

Farklı ülkelerden gelen 695 gurbetçi öğrencinin tüm ihtiyaçları TDV tarafından karşılanarak ve burs veriliyor. Program kapsamında bugüne kadar bin 70 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmesi sağlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.