Uluslararası Öğrencilerimizi 2 Katına Çıkarmayı Hedefliyoruz

Uluslararası Öğrencilerimizi 2 Katına Çıkarmayı Hedefliyoruz
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararasılaşma Stratejisi Belgesi’ni açıklayan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu..

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararasılaşma Stratejisi Belgesi’ni açıklayan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Misyonumuz, uluslararası yetenekleri üniversitemize kazandırmak ve kendi öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi yurtdışındaki akranlarıyla etkileşim kurmaya teşvik etmektir.” dedi. Zorlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Necmettin Erbakan Üniversitesine ve Konya’ya özellikle “nitelikli uluslararası öğrenci” çekebilmek amacıyla yürüttükleri faaliyetler neticesinde, 2020-2021 Akademik yılında NEÜ’ye kayıt yaptıran uluslararası öğrenci sayısının pandemi sürecine rağmen ilk defa 400’ü aştığını kaydetti.

2025 YILINA KADAR 2 KATINA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

Uluslararasılaşma taahhüdünü gerçekleştirmek üzere belirledikleri orta vadeli hedefleri sıralayan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Misyonumuz, uluslararası yetenekleri üniversitemize kazandırmak, kendi öğrenci ve akademisyenlerimizin yurtdışı etkileşimini arttırmaktr. Bugün itibari ile bin 621 olan uluslararası öğrenci sayımızı 2025 yılına kadar iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu rakam, toplam öğrenci sayımızın yüzde 10’una tekabül edecek. Ayrıca yurtdışında öğrenim veya staj hareketliliğinde bulunan öğrencilerimizin sayısını yüzde 5’e ulaştırmak ve gönüllü elçilerimiz olan uluslararası mezunlarımız ile güçlü bir bağ oluşturmak için Mezunlar Ofisi kurmak arzusundayız. Öte yandan uluslararası büyük ölçekte hibe projeleri üretmek, çift diploma programlarına ev sahipliği yapmak ve NEÜ Uluslararası Bursu’nu başlatmak, ortaya koyduğumuz stratejik hedeflerin başlıcaları olmak üzere bir kısmını teşkil etmektedir. Ayrıca uluslararası misafirlerimize konaklama imkânı sunacak ve programlarımıza ev sahipliği yapacak bir Uluslarararası Hizmet binasının faaliyete geçirilmesi hedeflerimiz arasındadır.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.