UMKE Eğitim Kampında 26 yeni gönüllüye eğitim

UMKE Eğitim Kampında 26 yeni gönüllüye eğitim
Konya İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’ne yeni katılan 26 sağlık gönüllüsüne teorik ve pratik UMKE temel eğitimi verildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’ne yeni katılan 26 sağlık gönüllüsüne teorik ve pratik UMKE temel eğitimi verildi. Yeni katılan sağlıkçılarla birlikte Konya UMKE ekibi 306 sayısına ulaştı. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da kamp alanını ziyaret ederek eğitim ile ilgili olarak Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin ve UMKE Sorumlusu Ömer Göksu’dan bilgi aldı.

umke-egitim-kampinda-26-yeni-gonulluye-egitim-1.jpg

Konya UMKE ekibi ilk olarak Meram Dere bölgesinde bulunan belediye parkına yerleşerek kamp alanı oluşturdu. Meram Dere mevkiinde kalınan 3 günlük süre içerisinde afetlere hazırlık kapsamında eğitimler gerçekleştirildi. Sahada görev yapacak UMKE gönüllülerine müdahale yeterliliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde acil olgulara yaklaşım, travmalı hastaya yaklaşım, olay yeri yönetimi, UMKE medikal çanta eğitimi, temel yaşam desteği eğitimi, doğada zorlu şartlarla mücadele eğitimi ve triaj hakkında hatırlatıcı eğitimler verildi.

umke-egitim-kampinda-26-yeni-gonulluye-egitim-5.jpg

Üç gün süren eğitimin sonunda kampı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, eğitimin başarılı ve verimli geçtiğini belirterek, gönüllük esasıyla görev yapan personellerin yurt içi ve yurt dışında oluşabilecek afet durumlarına hazırlıklı olabilmeleri adına bu tür eğitimlerin son derece önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Koç, yakın tarihte meydana gelen Elazığ ve İzmir depreminin yanı sıra sınır dışında gerçekleştirilen pek çok operasyonda da UMKE’nin fedakârca görev yaptığını hatırlatarak eğitim ve tatbikatların önemine değindi.

Yapılan eğitimler hakkında UMKE Sorumlusu Ömer Göksu’dan da detaylı bilgi alan Prof. Dr. Koç, UMKE'ye yeni katılan personellerin müdahale yeteneklerinin arttırılması anlamında çok verimli ve faydalı bir eğitimin tamamlanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.  Prof. Dr. Koç, “Konya UMKE olarak değişik zamanlarda ve acil durumlarda ekipleri hazır hale getirmek için tatbikat gerçekleştirmekteyiz. Amacımız afetlere hazırlık için gerekli her türlü hazırlığı yapmak. Eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız faaliyet planı çerçevesinde önümüzdeki günlerde de devam edecek. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, ülkemize afetsiz günler diliyorum" diyerek 306 UMKE gönüllüsüne fedakârlıklarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.