Üniversite öğrencisi Çakıroğlu'nun adı parka verildi

Üniversite öğrencisi Çakıroğlu'nun adı parka verildi
Ege Üniversitesinde geçen yıl öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı, Kemalpaşa'da yaptırılan bilgievi ve parkta yaşatılacak

İZMİR (AA) - Ege Üniversitesinde geçen yıl öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı, Kemalpaşa Belediyesince yaptırılan bilgievi ve parka verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Örnekköy'deki bilgievi ve parkın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, törende yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin büyük önem taşıdığını belirtti.

Birlik ve beraberlik sağlandığı sürece her türlü zorluğu atlatmanın mümkün olduğuna dikkati çeken Hotar, "Her partiden kardeşlerimizin bir arada olduğu bugün, aynı hedef söz konusu olduğunda, her türlü görüş, düşünce, inanç ve etnik unsuru bir kenara bırakarak buluştuğumuzu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise artık siyaset yapma değil, vatan, bayrak ve ezan uğruna bir araya gelme günü olduğunu vurgulayarak, "Bana göre, dağdaki vatan hainlerine ve ülkeyi bölmek isteyenlere karşı bu vatanı geçilmez kılan askerlerimiz nasıl şehit oluyorsa, bayrak için yürüyüp bu uğurda şehit olan Fırat kardeşimiz de bizim için o kadar değerlidir." görüşünü bildirdi.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, arzu ve beklentilerinin, daha fazla acı yaşanmadan ve şehit vermeden terörün kökünün kazınması olduğuna işaret etti.

Baba Fuat Mahir Çakıroğlu ise oğlunun, okulunu bitirmesine 3 ay kala katledildiğini kaydetti. Çakıroğlu, parti farkı gözetmeksizin PKK terörüne karşı birlikte hareket etmek gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, mehter marşı eşliğinde Fırat Çakıroğlu Bilgievi ve Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.