Üreticilere teknik destek

Üreticilere teknik destek
 Editör
Kadınhanı Tarım İlçe Müdürü İsmail Ceylan ve teknik personel tarafından Yağlıca Mahallesi'nde hububat ekili tarlalarda hastalık kontolleri yapıldı.

Konya Tarım İl Müdürlüğü ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından üreticilere teknik destek devem ediyor. Bu kapsamda Kadınhanı Tarım İlçe Müdürü İsmail Ceylan ve teknik personel tarafından Yağlıca Mahallesi'nde hububat ekili tarlalarda çıkış, gelişim, hastalık ve zararlı kontrolleri yapıldı. Bu kontrollerde erken ekim, sık ekim normu, kök ve kök boğazı çürüklüğü hakkında üreticilere yerinde teknik bilgi verildi. Ilgın İlçe Müdürlüğü teknik personellerince arazi kontrolleri başta olmak üzere Ağalar Mahallesinde pancar ekimi için toprak hazırlığı yapan üreticilerle tarımsal üretim planlaması ve 2024 üretim sezonu hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Selçuklu Tarım İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından ilçede ekili hububat arazilerinin gelişimleri ve zabrus zararlı kontrolleri yapıldı. Arpa ekili arazilerde özellikle sık ekimlerde Virüs ve mantari hastalıklara karşı tedbir alınması konusunda çiftçilere gerekli tavsiyelerde bulunuldu. Çumra İlçe Müdürlüğü’nde görevli teknik personelimiz tarafından Yem bitkileri ekili tarlalarda çıkış, gelişim, hastalık ve zararlı kontrolleri yapıldı.

reticilere-3.jpg

reticilere-4.jpg

reticilere-5.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.