Üsküp'ün sokak müzisyenleri

Üsküp'ün sokak müzisyenleri
Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün en işlek yerlerinde beş farklı dilde şarkılar söyleyen "Peri" isimli müzik grubu, her yaştan insanların ilgisini çekiyor- Telli ve vurmalı çalgılarla özgün müzik yapan grubun üyeleri, müzikleriyle eşitlik ve dayanışmanın ev

ÜSKÜP (AA) - ADMİR FAZLAGİC - Makedonya'nın başkenti Üsküp'ün en işlek yerlerinde, Arnavutça, Türkçe, Bulgarca, Makedonca ve Romence müzik yapan "Peri" isimli grup, halkın ve turistlerin ilgisini çekiyor.

Müziğe duydukları aşkı ve halka açık alanlarda nasıl müziğe başladıklarını AA muhabirine anlatan grubun üyeleri Lea, Kate, Eva ve Filiz, yaptıkları müzikle eşitlik ve dayanışmanın evrenselliğini aktardıklarını söyledi.

Telli ve vurmalı çalgılarla müzik yapan grubun üyelerinden Lea, gruba "Peri" isminin verilmesini fikrinin Filiz'den çıktığını belirterek, müzik yapmak için seçtikleri yere, daha önce sokak sanatını desteklemek için katıldıkları bir projede karar verdiklerini anlattı.

Lea, "Balkanlar'daki farklı dillerinde şarkılar söyleyerek, eşitliği ve dayanışmayı gösteriyoruz. Makedonca'nın yanı sıra Arnavutça, Türkçe, Bulgarca ve Romence dillerinde şarkılar söyleyerek, evrensel bir fikri dinleyiciye aktarıyoruz. Umarım herkese ulaşır" şeklinde konuştu.

Sokakları sahne olarak gördüklerini ve bu şekilde daha geniş bir kitleye ulaşma imkanı bulduklarını ifade eden Lea, "Aslında yaptığımız iş, dinleyiciyle bir takas. Yaptığımız müzikle erişilebilirlik kültürünü yayıyoruz. İsteyen herkes gelebilir, dinler ve zevk alır" dedi.

- "Dünyanın her yeri bizim sahnemiz"

"Peri" isimli grubun diğer bir üyesi Kate de grubun hayatındaki yerinin çok büyük olduğunu dile getirerek, "Bu dostlar hayatta başıma gelen en güzel şey. Sokakta hayat harika. Çünkü yaptığınız işi herkesle paylaşabiliyorsunuz. Mesela parasız biri de bizi dinleyebiliyor. Beni en çok mutlu eden de bu. Özgürüz ve dünyanın her yeri bizim sahnemiz" ifadesini kullandı.

Grubun üyelerinden Eva da daha çok özgün müzikle uğraştıklarını, repertuvarın özgün ve geleneksel olmasına dikkat ettiklerini anlatarak, bu şekilde diğer müzisyenlerden ayrıldıklarını kaydetti.

İnsanların dilleriyle değil kalpleriyle anlaşması gerektiğini düşünen Eva, "Müziğimizle kardeşçe bir sevgi sunmaya çalışıyoruz. Dinleyiciler de müziğimize müthiş cevap veriyor. Her yaştan insanlar bizi dinlemek için duruyor. Bu beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.