Üssün Usta’da lezzetler kaskolu ve sigortalı

Üssün Usta’da lezzetler kaskolu ve sigortalı
Menülerinde yer alan her ürünün arkasında olduklarını ifade eden Baykara Üssün Usta Sahiplerinden Hüseyin Baykara, “Ben ne yiyorum diye merak eden bütün müşterilerimiz gelip mutfağımızı görebilir. Her şeyimiz şeffaf" dedi.

Menülerinde yer alan her ürünün arkasında olduklarını ifade eden Baykara Üssün Usta Sahiplerinden Hüseyin Baykara, “Ben ne yiyorum diye merak eden bütün müşterilerimiz gelip mutfağımızı görebilir. Her şeyimiz şeffaf. Bizim ürünlerimiz kaskolu, sigortalıdır. Lezzetimize kefiliz, ürünlerimizin arkasındayız” dedi.

Yeni bir işletme olmasına rağmen hazırladıkları lezzetlerle müşterilerinin gönlünde taht kurmayı başaran Baykara Üssün Usta, Meram Yaka’da kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Özellikle lahmacun, sac kavurma ve yağ somununda marka olma yolunda emin adımlarla yürüdüklerini ifade eden Baykara Üssün Usta Sahiplerinden Hüseyin Baykara, “28 yıllık baba mesleğini devam ettiriyoruz. Aile işletmesiyiz. Kürekte ben duruyorum. Hamurda kardeşim duruyor. Annem ve babamda mutfakta bütün diğer hazırlıkları tamamlıyor. Evimize gelen misafirleri nasıl ağırlıyorsak, iş yerimize gelen müşterilerimizi de o şekilde ağırlıyoruz. Bizim mutfağımız müşterilerimize açıktır. Ben ne yiyorum diye merak eden bütün müşterilerimiz gelip mutfağımızı görebilir. Her şeyimiz şeffaf. Bizim ürünlerimiz kaskolu, sigortalıdır. Lezzetimize kefiliz, ürünlerimizin arkasındayız. Biz berekete bakıyoruz. Bize paranın miktarı değil, bereketi lazım. O nedenle benim masamdan kalkan müşteri mutlu kalkmalı. O parayı verirken içinde kötü bir şeyi olmasın ki para bereketli olsun” dedi.

dsc-0143.jpg

KONYA’NIN BİR UCUNDAN GELEN MÜŞTERİLERİMİZ VAR

Izgara çeşitlerinin de kısa bir süre içerisinde menülerinin arasına gireceğini söyleyen Baykara, “Müşteri portföyümüz genellikle öğrenci. Özellikle paket servis olarak hizmet ağımız çok geniş. Şuan etliekmek, bıçak arası, Mevlana, sade kekikli, özel Üssün yağmur kekikli, kiremit çeşitleri, yağ somunu, sıkma çeşitleri, sac kavurma ve fırın kebabı lezzetlerimiz mevcut. Şuan kendimizi bölgeye ve Konya’ya tanıtmaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Şuan Konya’nın bir ucundan gelen müşterilerimiz var. Bizlerde müşterilerimize karşı mahcup olmamak ve gerçek Üssün Usta’yı tanıtmak amacıyla malzemelerimizin birinci kalite olmasına çok dikkat ediyoruz. Özellikle eti aldığımız yer çok önemli. Kasabımıza gideriz eti görür, soracaklarımızı sorar ona göre alırız. Öncelik etin kalitesi. Etliekmeği yerken o yağ ne fazla nede az akacak. Ağzında donma yapmayacak. Hamur yoğurulurken suyumuzun sıcaklığına kadar dikkat ederiz. Birçok restoran hamurun suyunu çeşmeden kullanır. Bizim hamur içinde kullandığımız su dahi hazır sudur” diye konuştu.

dsc-0156.jpg

LEZZET KAYBI OLMAZ

‘Üssün Usta’da bugün yediğiniz etliekmek tadını bir sonraki gelişinizde de bulursunuz’ ifadelerini kullanan Baykara şu şekilde konuştu: “Bunun nedeni de her zaman gramajlı ve disiplinli çalışmaktan gelir. Çoğu yerde usta değişikliği sık olduğu için müşteri bir sonraki gittiğinde aynı tadı bulamaz. Ama bizde öyle bir şey söz konusu değil. Ben ve ikizim ustayız ve sabitiz. Üssün Usta’nın baş lezzetleri sac kavurma, yağ somunu ve lahmacundur. Bizim lahmacunumuz Konya tabiriyle ‘gocaman’dır. Bizi tercih eden birçok müşterimiz de lahmacun yemeden kalkmaz. Lahmacunu biz birçok restoran gibi soya eti, soğanı ve biberi basıp vermiyoruz. Dana kaburgadan özel yapıyoruz.” (Mine Doruatlı)

dsc-0162.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.