Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Vali Bey, Selçuklu, İl Kültür…Şehirde ne var ne yok?

Vali Bey, Selçuklu, İl Kültür…Şehirde ne var ne yok?

Bugün gündemimiz yoğun. Şehirde kısa vadede olan biteni size aktarmayı, rutin haberler dışında merak edilenleri sizlerle paylaşmayı seviyoruz. Tabii asayiş haberleri de akla gelebilir bu cümlelerden. Elimizden geldiğince bu konuda örnek teşkil etmeme ve özendirmeme şiarıyla davrandığımızı köşenin müdavimleri bilir. Uzatmadan bir ucundan başlayalım.

Hafta sonu Selçuklu Belediyesi’nin pandemi süresince gerçekleştirdiği ancak bir türlü ödül törenini yapamadığı programların -yerinde tabirle- finali vardı. Hayat Resim Defterine Sığar, İstikbalden İstiklale 10 Kıta Tek Ruh Şiir, Kur’an Öğreniyorum yarışması ve Babalar Gününe özel düzenlenen Benim Babam Bir Kahraman isimli projelerde ödül kazananlar için harika bir program düzenlendi. Bu projelerin hangisini anlatsam size… Her biri birbirinden kıymetli. Başta Kur’an öğrenimi için yapılan her yarışma baş tacımız… Hayat Resim Defterine Sığar ile çocuklara hediye edilen resim defteri boya kalemi gibi materyaller ışığında pandemi sürecinde çocukların hayal dünyasına katkı sağlamak amacıyla binlerce öğrenciye resimler yaptırıldı ve çok güzel hediyeler verildi.

2021 yılının Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı yılı ilan edilmesinden sonra yapılan, İstikbalden İstiklale 10 Kıta Tek Ruh Şiir yarışması başlı başına gençleri milli duygular ışığında zinde tutmak için yapılmış bir projeydi.

Tüm bu programlarda ödül kazanan 63 isme hediyeleri takdim edildi. Çocuklara ve gençlere yönelik bu tür projeler kesinlikle desteklenmeli, teşvik edilmeli. Milli manevi değerlerimizin ön planda tutulduğu gençliğimizin geleceğe çok daha umutla bakmasını sağlayan organizasyonlar daha çok yapılmalı. Bu bağlamda Selçuklu Belediyesi özelinde başta Başkan Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere katkı sağlayan tüm ekibe teşekkür ederiz.

 

İL KÜLTÜR’DE BAŞKA BİR HEYECAN VARDI

Dün sabah programımıza Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘SUFİSİNEMA Günleri Ödül Töreni’ ile başladık. İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar YARAR, Büyükşehir Belediye Başkanını vekâleten Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı programa tam kadro katıldı. Doğrusu merkez ilçe belediye başkanlarının bu uyumu, sinerjisi birlikte hareket etme arzusu hem şehre hem de bizlere güç veriyor. Birlik olmanın önemini en iyi onlar gösteriyor.

Uzun süredir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü pandemi nedeniyle basın toplantısı yapmıyordu. Bu vesile ile hem birlikte olduk hem de gelinen noktayı gözlemledik. Sayın Yarar başta olmak üzere tüm ekibinde kayda değer bir heyecan vardı. Salgın süreci bu tür kurumları bir bakıma bileylemiş. Önümüzdeki günlerde şehrin kültürü ve turizmi adına nokta atışı projelerin önümüze geleceğini şimdiden söylemek mümkün.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen dünkü programda ‘SÛFİSİNEMA Günleri, 2.Sûfisin Uzun Metraj Sinema Film Senaryo Yarışması’nda ‘İslâm İrfanı ve Tasavvuf’un özünü’ anlatan senaryolar değerlendirilmiş. ‘Cenneti aramak’ isimli eseriyle Mehmet Akif Güler adlı senarist 30 bin liralık destek ödülünü kazanan isimdi. Programda Mevlâna dizinin yapımcı şirketi Kale film yöneticileri de katılmıştı. Konya’mızda kültürel anlamda böyle şeyleri yaşayabilmek çok değerli. Daha güzellerini görmek dileğimiz…

VALİ BEY’LE İLGİLİ İKİ KELAM ETMEM GEREKİYOR

Gün yoğundu demiştim ya… Yazıya oturmadan evvel son ziyaretimiz yeni oluşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan Bey’e oldu.

Normal zaman olsa defalarca programlarda karşılaşabilirdik. Pandemiden ötürü Sayın Özkan ile bu kadar gazetecinin birebir bir araya geldiği ender programlardan birine şahit olduk. Bir nezaket ziyareti olmasına rağmen çıkışta neredeyse bütün yönetim kurulunun fikri netti. Konya gerçekten şehri seven, şehirle ilgilenen, şehre değer veren, Konya için çaba gösteren, şehrin sorunlarına müdahale eden bir vali tarafından yönetiliyordu. Bunu beden dilinden kurduğu cümlelere, sözlerine… Her hareketi ile sonuna kadar hissetmiştik.

Şehrin gazetecileri birlik olduğuna ve böylesi bir vali bulduğuna göre ortaya çok güzel hizmetler çıkacak inşallah.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR