Vali Özkan: Konya'daki pandemi merkezinde günde 2 bin çağrı cevaplanıyor

Vali Özkan: Konya'daki pandemi merkezinde günde 2 bin çağrı cevaplanıyor
Vali Vahdettin Özkan beraberinde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu.

 İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’tan kurum çalışmaları ve pandemi sürecinde il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Vali Özkan, Konya Valiliği öncülüğünde hazırlanan eylem planı kapsamında kurulan Pandemi Danışma ve Çözüm Merkezi ile Kriz Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek verilen hizmetleri yerinde değerlendirdi.

Vali Özkan, Covid-19 hastalarının acil sağlık ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanabilmesi ve il genelinde ilgili bütün kurumlarla koordinasyon sağlanarak aksaklıkların önüne geçilmesi amacıyla kurulan Pandemi Danışma ve Çözüm Merkezi’nin salgın döneminde son derece stratejik bir sorumluluk üstlendiğini ifade ederek başarılı ve fedakâr çalışmalar yürüten tüm sağlık personeline teşekkür etti. Vatandaşlardan gelen taleplerin çağrı merkezi görevlileri tarafından hızlı bir şekilde değerlendirilerek konunun içeriğine göre ilgili başkanlıklar tarafından çözüme kavuşturulmasının Covid-19 ile mücadelede hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Özkan, Pandemi Danışma ve Çözüm Merkezi’nin günde yaklaşık iki bin çağrıya cevap verdiğinin altını çizdi.

Covid-19 ile mücadelenin başarıya ulaşabilmesi adına her türlü imkânın kullanıldığını fakat riskin henüz ortadan kalkmadığını söyleyen Vali Özkan, “Maske, mesafe ve temizlik konusunda vatandaşlarımızın çok daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Kurallara uymayı en yüksek seviyede topyekûn bir şekilde yapacağız ki bu mücadeleyi hep beraber kazanabilelim” diyerek uyarılarda bulundu.

Vali Özkan, 25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı ve Bağımlılıkla Mücadele Birimini de ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında da birim sorumlularından bilgiler aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.