Vali Özkan'dan 12 Mart mesajı

Vali Özkan'dan 12 Mart mesajı
 Editör
Konya Valisi Vahdettin Özkan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ömrünü vatanına ve milletine adamış Mehmet Akif Ersoy’un, Milletimizin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutladıklarını ifade eden Özkan, ''İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı yıllarında eşsiz kahramanlıklar ve zorluklarla mücadele eden ecdadımızın ortak duyguları ile inancının ifadesidir. Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız, bizi millet kılan vazgeçilmez değerlerimizin en güzel ifadesi olarak, ilelebet yurdumuzun dört bir yanında yankılanacaktır. İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi her daim muhafaza edeceğiz. Bu vatanın hangi zorluklar neticesinde kurulduğunu da genç nesillere aktaracağız'' dedi.

''Bu duygularla, İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümü vesilesiyle, büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum''

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.