Vali Özkan: Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl gururunu yaşıyoruz

Vali Özkan: Cumhuriyetin  kuruluşunun 100. yıl gururunu yaşıyoruz
Konya Valisi Vahdettin Özkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi;
"Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi taçlanmış, uygar yaşamın ve barışın güvencesi Cumhuriyet, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseri olmuştur. Bu ruh, bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm imkansızlıklara rağmen bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olarak destansı bir zaferle ayrılan milletimizin egemenliğine olan en derin tutkusunun ifadesidir."

''Cumhuriyetimizin kurulmasında verilen şanlı mücadelenin omuzlarımıza yüklediği onurlu mesuliyetin, geçmişe olan vefa borcumuzun ve geleceğe karşı sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğunun farkındayız. Bu asırlık değer, birlik ve beraberliğimizin kutsallığının muhafazasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın temsili Cumhuriyeti bize miras bırakan büyük önder Atatürk'ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Kuruluşunun 100. yılında Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum ''dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.