Vatikan’da Türk daveti

Vatikan’da Türk daveti
New East Foundation Derneği Başkanı Bayar, Doğu Kiliseleri Kongregrasyonu’nda doğu-batı arasında köprü görevi üstlenen derneğini ve çalışmalarını tanıttı

VATİKAN (AA) – New East Foundation (Yeni Doğu Derneği) Başkanı Atılgan Bayar, Vatikan’ın Doğu Kiliseleri Kongregrasyonu’nda düzenlediği programla derneğini ve kültürel faaliyetlerini tanıttı.

Vatikan’ın doğu kiliselerinden sorumlu bir nevi bakanlık makamı olan Doğu Kiliseleri Kongregrasyonu, merkezinde Türkiye’nin olduğu doğu ve batı arasındaki kültürel ilişkileri kuvvetlendirmek maksadıyla kurulan New East Foundation’un önemli bir etkinliğine ev sahipliği yaptı.

New East Foundation ile Vatikan kaynaklarını buluşturan basına kapalı programda, hem İstanbul merkezli dernek tanıtıldı hem de New East Fouandation Danışmanı Dr. Rinaldo Marmara ile New East Founadation Roma Temsilcisi Canan Parmaksızoğlu’nun Vatikan gizli arşivlerinden çıkarttıkları belgelerle hazırladığı “İlk Çanakkale Zaferi 1657” isimli kitap tanıtıldı.
Davette, Vatikan geleneklerinin dışına çıkılarak herhangi bir içki ikramının yapılmadığı öğrenildi.

Vatikan’daki bu önemli davete, Doğu Kiliseleri Kongregrasyonu Prefekti Kardinal Leonardo Sandri, Vatikan Devletlerarası İlişkiler Sekreteri (Dışişleri Bakanı) Paul Richard Gallagher, Vatikan Gizli Arşivleri Sekreteri Gianfranco Armando, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Celal Doğan ile pek çok önemli konuk katıldı.

Söz konusu etkinlik, Türkiye ile Vatikan arasında Papa Franciscus’un geçen yıl 12 Nisan’da yaptığı 1915 olaylarına ilişkin açıklaması ve ardından Türkiye’nin Vatikan nezdindeki büyükelçisi Mehmet Paçacı’yı çekmesiyle yaşanan diplomatik krizin ardından iki ülke arasında doğrudan yaşanan ilk üst düzey etkinlik olarak dikkati çekti.

Bu arada, New East Foundation Derneği Başkanı Atılgan Bayar ve dernek danışmanı Dr. Rinaldo Marmara’nın yarın Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus’u ziyaret edecekleri öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.