Uğur Özteke

Uğur Özteke

Vay halimize geçidi!

Vay halimize geçidi!

Yine sıkıntılı bir konu dahası mimari ve şehir planlaması adına “kara mizah”lık bir durumu ve durumun ardındaki gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Kule Malas Alt Geçidinin trafiğe açılışının ardından buranın yanlış yapıldığı yazmıştık. Bu yolu kullanan vatandaş da zaten bunu görmüştü.

Ve gelinen noktada buranın yanlış olduğu ortaya çıktı.

Hem Konya'nın en önemli trafik arterlerinden, hem de hızlı tren yolu güzergâhında bulunan Kule Malas Alt Geçidi normal bir geçit olarak Sille Yolu göbeğine kadar uzanacak şekilde ana bir arter şeklinde planlanmıştı.

foto-1-060.jpgfoto-2-061.jpg

Ancak alt geçit yapılırken alt geçidin önünü kapatan bazı binaların yapılmasına izin verildi. Bazı binalar da yıkılması gerekirken yıkılmadı. Bu yüzden Kule'den gelişte neredeyse yüz metreyi bulan ana yol ve altgeçit, çıkışta 10-15 metreye kadar düştü. Kaldırımlar ise 20-30 santim ve bir insan zor geçecek şekilde tamamlandı. Bu yanlışlık ise her gün acı trafik kazalarına davetiye çıkardı.

foto-3-033.jpgfoto-4-016.jpg

Şikayetler, kazalar ve yanlış yapılaşma yüzünden şimdi alt geçidin önünün açılması ve ana caddenin Sille Yolu göbeğine kadar çıkarılması gündeme gelmiş. Bölgede, yol güzergahında bulunan birçok binanın yöneticisine evlerin yıkılabileceği bildirilirken, güzergahta evi olan vatandaşlar kara kara düşünüyorlarmış. Çünkü Malas Alt Geçidinin kimin evini yıkacağı, yolun nasıl genişletilerek açılacağı, evi yıkılan vatandaşların haklarını alıp alamayacağı ve aynı bölgede ev sahibi olup olamayacakları bilinmiyor.  

Hayırlısı Allah’tan. Biz hala kervan yolda düzmeye devam ediyoruz galiba.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dövüş ustası olanlar öfkelenmezler, kazanma ustası olanlar korkmazlar, akıllılar dövüşmeden kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Tecrübenin ve samimiyetin kıymetini idrak ettiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR