Vazgeçilmez lezzetlerin adresi Çeçen Lokantısı

Vazgeçilmez lezzetlerin adresi Çeçen Lokantısı
Yılların vermiş olduğu tecrübe ve kendilerine has yöntemlerle Konya'da kavurma lezzetinin vazgeçilmez adresi haline gelen Çeçen Lokantası, Eski Sanayi ve Büsan Şubeleri'nde günlük ortalama 600 kişiye yemek servisi yapıyor.

Yılların vermiş olduğu tecrübe ve kendilerine has yöntemlerle Konya'da kavurma lezzetinin vazgeçilmez adresi haline gelen Çeçen Lokantası, Eski Sanayi ve Büsan Şubeleri'nde günlük ortalama 600 kişiye yemek servisi yapıyor. Kavurmanın yanında kuzu incik ve sulu yemekte de iddialı olan Çeçen Lokantası, özel sunumunu tatlı ikramlarla süslüyor

1987 yılında Eski Sanayi Sitesi’nde çalışmalarına başlayan Tarihi Çeçen Lokantası, 2014 yılında Büsan Sanayi’sinde faaliyete geçirerek Konya’ya hizmet ediyor. Tarihi Çeçen Lokantası hakkında bilgi veren işletme sahiplerinden Ali Çeçen, “Tarihi Çeçen Lokantası 1987’den bu zamana kadar işletmeciliğini yapıyoruz. Ama mesleğe başlangıcımız 1978- 1979 yıllarına dayanıyor. Üç kardeş olarak lokantacılık üzerine çalıştık. Şu anda da çoğumuz usta olarak görev yapıyoruz. Kendi bünyemizden de bir kardeşimizi etli ekmek üzerine yetiştirdik. Daha çok ağırlıklı olarak sulu yemek çeşitlerini bünyemizde barındırıyoruz. Bunun yanında ızgara ve kebap sunumlarımızda oluyor. Özellikle saç kavurma, sulu yemek, haftada bir kuzu haşlama, çorba gibi çeşitler lokantamızda yer alıyor. Büsan şubemizde 90 kişiyi bünyemizde misafir olarak ağırlayabiliyoruz. Diğer işletmemizde ise 8 ila 10 masayı dolduracak müşteriye yer verebiliyoruz. Günde ise ortalama 500 ila 600 kişiyi konuk edebiliyoruz ” ifadelerini kullandı.

dsc-0716.jpg

dsc-0728.jpg

ÜÇÜNCÜ ŞUBEMİZ AİLE LOKANTASI OLACAK

Gıda sektöründe ustalarının yanında önce kalfa olarak yetiştiklerini aktaran Ali Çeçen “Askerden dönüşümde kardeşimle aynı yerde çalışıyorduk. Çalıştığımız yeri o dönemlerde devir aldık. Başarılı olduk, çabaladık, uğraştık ve bir noktaya getirdik işletmemizi. Oradaki eski işletmemizde halen hizmet vermeye devam etmekte. 8 yıl önce de Büsan Sanayi’de yeni bir işletme açarak şubeleştik ve o dönemden bu zamana kadar devam ediyoruz. Hem Eski Sanayi hem de Büsan Sanayi’de ki şubelerimizde hizmet veriyoruz. İlerleyen süreçlerde üçüncü bir şubeyi yeni yapılan sanayi içerisine açarak orayı daha çok aile lokantası şeklinde yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

dsc-0723.jpg

dsc-0738.jpg

DIŞARIDAN HİÇBİR ÜRÜN SATIN ALMIYORUZ

Tarihi Çeçen Lokantası’nın başarı sırrını açıklayan Ali Çeçen Öncelikle emek veriyoruz. 55 yaşına girdim ve hala çalışmaya devam ediyorum. Ve emeğimizin karşılığını alıyorum. Çünkü bir işe emek verilmez ise hiçbir şey yapılamaz. Bizim için en önemli kural temizlik ve hijyendir. Bir diğer verebileceğim örnek ise yemek yapma şeklimizdir. Tarihi Çeçen Lokantası olarak dışarıdan hiçbir ürünü satın almıyoruz. Ekmeğine varana kadar kendi ürünümüzü kendimiz yapıyoruz. Etinde, malzemesinde, yağında yani her şeyinde seçici oluyoruz. Eti günlük olarak bizzat kendim gidip alır gelirim. Görmediğim malzemeyi dükkânımıza almıyoruz. Bunu da herkes bilir. Etlerimiz başka yerde değil bizzat kendi ellerimizde şekil alıyor. Çünkü lezzeti yakalamak için bütün unsurlar önemlidir. Tencerenin altını yakmak ile kapatana kadar olan sürede uğraş veriyoruz” dedi.

dsc-0739.jpg

dsc-0753.jpg

YEMEK YAPIMI ÖĞLE SERVİSİNE BİTER

Günlük yaklaşık 600 kişiye yemek çıkaran Tarihi Çeçen Lokantası, sabah 06.00’da mesaisine başlıyor. Çalışma stratejileri hakkında bilgi veren Ali Çeçen “O gün içerisinde pişecek olan yemeklerimizin hazırlığı ise bir önceki günden yapılmaya başlıyor. Bir gün önceden yemeğimizin eti, sebzesi, baharatı, yağı her şeyi hazırlanmış olur. Saat 6’da başladığımız yemek yapımı en geç saat 11.30’da bitmiş oluyor” diye konuştu.

dsc-0755.jpg

dsc-0760.jpg

AYNI ANDA 100 KİŞİ YEMEK YİYEBİLECEK

Bu sene Ramazan’a özel çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Ali Çeçen “Genel olarak fırında kuzu menü, bamya çorbası, kavurma, saç kavurma, sulu yemek, patlıcan orta ve güveçte olan bütün yemeklerimizi aynı anda 100 kişiye ikram etmeyi planlıyoruz. Ramazan ayına rezervasyon alarak çalışıyoruz. Yaptığımız yemekler ise gün içerisinde bitmiş ertesi güne yeni hazırlıklar yapmış oluyoruz. Tarihi Çeçen Lokantası’nın tek özelliği rezervasyon ile çalışmasıdır. Lokantamızın en geç saat 16.30 ve 17.00 arasında yemekleri tükenmiş olur” ifadelerini kullandı.

dsc-0761.jpg

ETE VE SEBZEYE GÜNLÜK ZAM GELİYOR

Yemek fiyatları hakkında da bilgi veren Ali Çeçen “Bu sene ve özellikle dört, beş ay içerisinde yaşanan artışlardan dolayı sorunlar yaşıyoruz. Bu durumda maliyetlerimize yansıdı. Ete ve sebzeye günlük zam geliyor. Özellikle et kesin bir fiyat aralığına oturmadı. Ramazan ayı içinde o günlerin durumuna göre belirli bir fiyat listesi oluşturmayı düşünüyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.