Murat Güzel

Murat Güzel

“Ver Yetkiyi, Gör Etkiyi”

“Ver Yetkiyi, Gör Etkiyi”

Konya’da seçim durgun geçiyor, bu açık.

Elbette bunda partiler arası centilmenlik anlaşmasının etkisi var.

Elbette şehir merkezinde AK Parti’ye olan teveccühün diğer partiler açısından çabaların umutsuzluğa yol açması gibi bir durum da söz konusu.

Elbette şehir halkının muhtemel sonuçlara dair tasavvurlarının seçim sürecine yönelik ilgiyi düşürmesi de söz konusu.

Taşra ilçelerinin bazılarında kıyasıya süren seçim yarışının Konya’ya yansımamasının başka sebepleri de olabilir.

Bütün bunların ötesinde, muhtar adayları arasındaki çekişme, küçük çaplı da olsa bir seçim heyecanını halk içinde doğurmuş görünüyor.

Mahalle aralarında gezerken muhtar adaylarımızın ilginç afişlerine, zeka pırıltıları içeren sloganlarına rastlamak ise yüzümüzde tebessüm oluşturuyor.

Yazımıza başlık seçtiğimiz cümle bu türden.

“Alo demen yeter” türü seçmene çağrı içeren sloganlara da rastlıyoruz.

Bu tür zeki afişlere bakarak Konya şehir merkezinde seçim yarışının partiler arasında değil, muhtar adayları arasında yaşandığını bile söyleyebiliyoruz.

Gazetemizde de muhtar adaylarının kendilerini, yapmak istediklerini okurlarımıza aktaran haber dizisi en çok okunan bölümlerden.

Muhtarlık yarışının bu kadar kızışmasında elbette muhtarlara verilen asgari ücretin de etkisi büyük.

İnşallah bu yeni sistem hem muhtarların artık şikayetçi olmaktan kurtulmalarını sağlar, hem de mahalleleriyle ilgili sorunları daha kolay çözmeleri için onlara teşvik olur.

ŞU MÜDÜRLER MESELESİ

Gazetemizin internet sitesi olan pusulahaber.com.tr’de geçtiğimiz hafta yer alan “4 müdür topun ağzında” haberi epey yankı uyandırdı.

Topun ağzında olan müdürlerin kimliğini merak eden birçok kişi telefonla ulaşıp bilgi almak istedi.

Doğrusu bu konuda benim de kesin diyebileceğim türden bir bilgim yoktu.

Ben sadece son beş yılda başarı beklendiği halde “başarısız” olan bazı müdürleri söyleyebilirdim.

Böyle de yaptım.

Sözgelimi Konya için son derece önemli bir müdürlük makamında oturan kişinin icraat yerine sadece laf ürettiğini görmek çok üzücüydü.

Ankara’dan muhatapların kullanması için gönderilen ödenekleri bile muhataplarına kullandırtamayan bu müdürlüğün bir vekilin yeğenini taşra ilçelerden Konya merkeze aldırtmakta gösterdiği maharete ise ancak şapka çıkarılır.

Duyduklarımıza göre, Konya’daki görev süresi henüz dördüncü yılını bile doldurmamış o müdürü görevden almak isteyenlere de direnen o müdürlükten sorumlu AK Parti Konya Milletvekili imiş.

Yeğenini Konya’ya aldırtan vekil yani.

Eh öyle başa böyle tarak deyip geçelim derim ben de.

Ne yapayım, muhtar adaylarımız kadar zeki değilim, bu tür konularda çarpıcı cümleler bulma konusunda o kadar kıvrak zekâm yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR