VIII. Küresel Isınma Kurultayı Komite Toplantısı

VIII. Küresel Isınma Kurultayı Komite Toplantısı
Toplantıda özel sektör temsi̇lci̇leri̇, akademi̇syenler ve si̇vi̇l toplum kuruluşları bi̇r araya geldi̇

İSTANBUL (AA) - Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen VIII. Küresel Isınma Kurultayı Komite Toplantısı, Enerji Verimliliği Derneği ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu toplantıya özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler katıldı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, EGD Başkanı Celal Toprak, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, toplantıya gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu belirterek, 9 yıl önce "Küresel Isınma Kurultayı yapacağız" denildiğinde "Kurultaya kim katılır?", "Küresel ısınma ne ki?" gibi bir çok umursamaz cevap aldıklarını anımsattı.

Bu cevaplar karşısında kendilerinin de o dönem umutsuzluğa kapıldığını bildiren Toprak, "Ancak gerek kurumların gerekse kişilerin konuya olan ilgisi her sene biraz daha arttı ve ne yapabiliriz soruları sorulmaya başlandı. Bir araya gelen ve ne yapabiliriz diye soran farklı sektör temsilcilerinin bugün burada olması ise konuya olan ilginin en güzel göstergesi" ifadelerini kullandı.

Paris-COP 21 İklim Değişikliği Müzakereleri ve Karbon Ekonomisi Süreçleri sunumu ile devam eden toplantıda, Enerji Verimliliği Derneği Paris COP 21 toplantısında tüm dünya ile paylaşılan Enerji Hanım Projesi ve projeye gösterilen ilgi katılımcılara anlatıldı.

Öte yandan dernek uzmanları tarafından, Paris COP 21 zirve sonuçları, karbon ekonomisi ve gerek sanayi gerekse ekonomik olarak Türkiye'yi bekleyen süreçler konusunda bilgi verildi.

İklim Değişikliği Zirvesi sonuçlarına ilişkin diğer sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin de görüşlerinin alındığı toplantı, EGD Küresel Isınma Kurultayı 2016 program önerileri ile son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.