VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,60 düşüşle...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,60 düşüşle başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 86.900 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 525 puan altında, 87.000 puan seviyelerinde dengelendi. Dün gün içinde 88.500 - 87.000 bandı içinde dalgalı hareketini devam ettiren endeks kontratı, yüzde 0,14 artışla 87.525 puandan kapandı.

Analistler, endeks kontratının bir haftadır dar bant içinde sıkıştığını belirterek, aşağıda 85.500, yukarıda ise 88.500 seviyelerinin kırılması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini vurguluyor. ABD'de yoğun veri takviminin izleneceğini aktaran analistler, yurt içinde ise yükseliş eğilimindeki döviz kurlarının seyrinin piyasaları etkilemeye devam edebileceğini dile getiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.