VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,30 düşüşle...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) şubat vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,30 düşüşle başladı.

Şubat vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 90.350 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 275 puan altında, 90.375 seviyelerinde dengelendi. Dün gün boyu pozitif bir seyir izleyen endeks kontratı, yüzde 0,61 artışla 90.650 puandan kapanmıştı.

Analistler, endeks kontratının 90.000 puanın üzerinde tutunması durumunda alımların güçlenebileceğini belirterek, spot piyasada özellikle banka pay piyasalarında dün etkisini artıran kar satışlarının devam edip etmeyeceğinin de endeks kontratının yönü açısından belirleyici olacağını vurguluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.