VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı
İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,50 düşüşle...

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,50 düşüşle başladı.

Nisan vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 101.450 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 525 puan altında 101.500 seviyelerinde dengelendi. Dün açıklanan Türkiye'nin 2015 yılı büyüme verisinin yüzde 4 ile beklentilerden iyi gelmesinin ardından gün boyu pozitif bir seyir izleyen endeks kontratı, günü yüzde 0,20 artışla 102.025 puandan tamamlamıştı.

Analistler, bugün ABD tarım dışı istihdam başta olmak üzere açıklanacak verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydederek, endeks kontratında teknik olarak 102.400 seviyesinin önemli direnç, 101.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.