Vodafone Arena'nın açılış töreni

Vodafone Arena'nın açılış töreni
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)"Başkanından yönetim kurulu üyelerine, kongre üyelerinden taraftar derneklerine, teknik heyetinden futbolcularına, alt yapıdaki miniklere kadar Beşiktaş'ın bugününde ve geleceğinde söz sahibi herkes için artık yeni bir dönem başl

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başkanından yönetim kurulu üyelerine, kongre üyelerinden taraftar derneklerine, teknik heyetinden futbolcularına, alt yapıdaki miniklere kadar Beşiktaş'ın bugününde ve geleceğinde söz sahibi herkes için artık yeni bir dönem başlıyor" dedi.

Erdoğan, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) yapımı tamamlanın stadı "Vodafone Arena"nın açılış törenindeki konuşmasına, "Vodafon Arena'yı demek biraz zor geliyor bana. Vodafone Arena stadımızın, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Kara Kartalımıza yeni stadında başarılı müsabakalar, bol gollü galibiyetler temenni ediyorum" diyerek başladı.

Beşiktaş'ın 1970'li yıllarındaki stadına değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şöyle düşündüm, bayağı gerilere gidelim dedim yani 70'li yıllar. Şeref Stadında oynadığımız yıllar ve Beşiktaş'ın altyapısının da Şeref Stadında oynadığı yıllar, hazırlıklarını yaptığı yıllar. Öyle çim saha falan yok. Toprağın, çukurların içinde düştüğünüz zaman zımpara tamamen vücudun derilerini falan kalkıp gittiği yıllar. O zaman Beşiktaş orada hazırlanır, alt yapı orada çalışmalarını yapar. Tabi şimdi Fulya'da alt yapı olarak çalışmalarını yapmak, orayı da aynen bununla beraber hazırlıklarını yapmak suretiyle bir taraftan alt yapı, bir taraftan buradaki hakikaten dünyada örnek stadyumlardan birine kavuşmak, bir merhalenin bir gelişmenin, bir adımın en güzel örneklerinde biri oldu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş'ın aslında böyle bir stadı çok önceden hak ettiğini belirterek, bugün Beşiktaş'ın gecikmiş bir hakkının teslim edildiğini kaydetti.

"Gördüğün kadarıyla Kara Kartalın şanına layık bir eser ortaya çıktı" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu stadın projelerini Yıldırım Başkan da bana getirdiği zaman, o zaman ilk bazı taslak çalışmalar vardı. Onları da gördüğüm zaman kendisiyle özellikle şu dış görüntüyle ilgili benim de bazı temennilerim olmuştu. Sağ olsun şu anda da bakıyorum ki Fikret Başkan bunu aynen uygulamaya geçirmiş. Hayırlı olsun diyeceğim. İstanbul'umuza ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Gerek başkan, gerek Beşiktaş camiası, gerek Vodafone. Tabi bu noktada hükümetimize de çok çok teşekkür ediyorum. Ciddi manada bir 50 trilyon civarında bir destek vermek suretiyle burası yapılmış oldu. Stadın inşası dahil olmak üzere kapsamlı bir sponsorluk anlaşmasıyla kulübümüze destek veren Vodafone ayrıca bu noktada teşekkür ediyorum. Tabi en büyük tebriği de Beşiktaşlılar hak ediyor."

- " Artık yeni bir dönem başlıyor"

Kurulduğu günden beri iyi gününde, kötü gününde daima takımlarının yanında yer alan Beşiktaş taraftarının, heyecanı ve sadakatiyle farkını hep ortaya koyduğunu dile getiren Erdoğan, "Şu anda bulunduğumuz yer eski açık. Buraya eski açık derdik. Amatör kümede oynadığım zaman serbest giriş kartıyla gelir, eski açığın şu kapılarından içeriye girer, hatta hatta demir parmaklıklar arkasından seyrederdik. Buranın bizde öyle hatırası da var. Tabii karşı taraf malum yeni açık. Şimdi tabi her yönüyle gerçekten farklı bir güzelliği ortaya koyan ve artık rekabetin burada çok daha farklı yaşanacağı bir stat haline geldi. Centilmenlik noktasında her spor dalı da önemli. Ama milyonlarca taraftara sahip futbolda centilmenlik çok daha önemli. Coşkulu bir taraftar olmakla biliyorsunuz eğer bu centilmenliği sahaya ve futbolcularımızın, sporcularımızın o heyecanına, heyecan katar hale getirirsek, inanıyorum ki o zaman bu zaferlere Beşiktaş çok daha büyük zaferler katacaktır" görüşlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş taraftarının parmakla gösterilen diğer niteliklerinin yanında centilmenliği ile de akıllarda, hafızalarda yer etmeye devam edeceğini belirterek, açılışın yaptıkları muhteşem stadın etkileyici atmosferiyle Beşiktaş'ı ve buraya gelen tüm takımları ve tüm taraftarları kucaklayacağına özellikle inandığını söyledi.

Erdoğan, "Başkanından yönetim kurulu üyelerine, kongre üyelerinden taraftar derneklerine, teknik heyetinden futbolcularına, alt yapıdaki miniklere kadar Beşiktaş'ın bugününde ve geleceğinde söz sahibi herkes için artık yeni bir dönem başlıyor. Böyle muhteşem bir stada sahip olmak kadar inanıyorum ki onun hakkını da Beşiktaş camiası verecektir. Kimi düşünürler tıpkı insanlar gibi mekanların da bir ruhu olduğunu, kendilerini kullanan insanlara verecek mesajları bulunduğunu söyler. Beşiktaşlıların bu görkemli eserin ruhuna uygun bir spor performansı ve centilmenliği ortaya koyacaklarına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.